TREĆA HNL

ISTARSKI DERBI 2. KOLA: ULJANIK VS. JADRAN Dvoboj starih znanaca igra se na Verudi

| Autor: Boris VIDULIN
Sebastian Jokić (Dejan ŠTIFANIĆ)

Sebastian Jokić (Dejan ŠTIFANIĆ)


Kvalitetniji smo nego prošle sezone. Trener je donio neke novine, a mi smo to prihvatili u igri. Osjećam da se igra brže i da se ranije rješavamo lopte, što će prije ili poslije rezultirati pozitivnim rezultatom. Neka to bude već sutra, poželio je napadač Uljanika Sebastijan Jokić

I u drugom kolu Treće HNL zapad na rasporedu je samo jedan istarski derbi i to onaj na Verudi gdje će gostovati Jadran. Momčadi u susret ulaze različitih raspoloženja, s obzirom na rezultate prvog kola. Jadran prepun samopouzdanja, nakon visoke domaće pobjede, a Uljanik pomalo razočaran porazom na Cresu. Kako su oni potpuno drugačija momčad kada igraju na svom terenu, u subotu se može očekivati neki drugačiji Uljanik, koji će u ovom prvenstvu imati što reći.

Batelićev nastup upitan

- Nadam se da ćemo biti drugačiji u odnosu na ono što smo prezentirali na Cresu. Još od početka priprema muči nas koncentracija u završnici. Baš na svakoj utakmici stvorimo niz prilika, ali ih jako malo i realiziramo pa definitivno moramo poraditi na tome. Pošto sam i ja napadač, onda se to tiče i mene osobno i siguran sam da možemo bolje. Pa na Cresu smo dobro otvorili utakmicu, ali kada nismo mi realizirali prilike, napravili su to oni, rekao je Sebastijan Jokić.

Kao bivši igrač Jadrana, definitivno zna što ga očekuje u subotu.

- Ma svi se mi jako dobro poznajemo, igrali smo i jedni protiv drugih ili pak u istom dresu, tako da tu nema nekih nepoznanica. Oni su skup jako dobrih pojedinaca, a sada su se pojačali s dva ofenzivna igrača koji su u prvoj utakmici pokazali da su pravi. Malo veći pritisak je na nama koji igramo na svom terenu, ali to se neće osjetiti u našoj igri.

No, mogao bi se osjetiti izostanak Batelića.

- Kristijan Batelić se ozlijedio na Cresu i njegov je nastup pod velikim znakom pitanja. Naravno, ne treba ni govoriti koliko nam je on važan u igri u veznom redu, no siguran sam da će naš trener, ukoliko bude potrebe, pronaći kvalitetno rješenje. Osim trenutnog problema realizacije, mišljenja sam da smo kvalitetniji nego prošle sezone. Trener je donio neke novine, mi smo to prihvatili u igri, osjećam da se igra brže i da se ranije rješavamo lopte, što će prije ili poslije rezultirati pozitivnim rezultatom. Neka to bude već ove subote, poželio je Sebastijan Jokić

Jadran je odlično krenuo, pokazao puno dobrih stvari i na njima je samo da nastave u istom ritmu. Naravno da je to lakše reći nego ostvariti, jer Uljanik je definitivno kvalitetniji od Naprijeda.

- Ma to je bespredmetno i govoriti. Naprijed u Poreču nije bio na razini treće lige i koliko god smo mi izgledali dobro, treba znati da su i oni bili loši. To sigurno neće biti slučaj na Verudi gdje nas dočekuje puno kvalitetniji protivnik. Sjetit ću se prošlosezonske utakmice kada su nas "razbili" 5:2 i možda je ovo prilika za revanš, iako bi ja osobno bio zadovoljan i podjelom bodova. Naravno da to ne znači da ćemo tako i igrati, najavio je Stefan Ilić od kojeg se očekuje da zaustavi upravo Sebastijana Jokića, u nastojanju da se domaći napadač domogne pogotka.

Neprepoznatljivi u gostima

Igra na vlastitom terenu ili onom gostujućem je posve različita.

- Baš smo neki dan pričali o tome kako smo u zadnje vrijeme neprepoznatljivi na gostujućem terenu. Istina, zadnje prvenstveno gostovanje u Rovinju nam je donijelo pobjedu, ali smo u Pazinu, u kup susretu, uvjerljivo poraženi. Stvar je u psihi, možda nam treba malo više vjere i hrabrosti, pa će sigurno biti bolje, jer nije da kada napustimo Poreč zaboravimo igrati.

Upitni su Matko Videkić i David Dujanić.

- Već standardno, zbog prirode posla Dujanić je upitan do nekoliko sati prije utakmice, a ovog mu se puta pridružio i Videkić. Osim njih, svi smo spremni na bespoštednu borbu, a priključio nam se i Paolo Bernobić koji će nam donijeti potrebnu čvrstinu u zadnjoj liniji momčadi, zaključio je Stefan Ilić.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini