judo

Puljani Družeta i Klačar upisali po pobjedu i poraz. Obojica zaključili nastup na Europskom prvenstvu

PROPUSTIO PRILIKU - Dominik Družeta (Foto: HJS)

PROPUSTIO PRILIKU - Dominik Družeta (Foto: HJS)


Jedna pobjeda i jedan poraz, učinak je judaša Istarskog borca Roberta Klačara i Dominika Družete koji su u sastavu hrvatske reprezentacije nastupili na Europskom prvenstvu u Zagrebu.

Klačar je europsku smotru dočekao kao 344. judaš na svjetskoj rang ljestvici u kategoriji do 73 kg, najbrojnijoj u Zagrebu s 46 prijavljenih judaša, te je u prvom kolu za protivnika imao Španjolca Javiera Penu Insaustija, 165. na svijetu. Odličnu je borbu odradio stariji brat Klačar, koji je od samog početka diktirao ritam te je na isteku prve minute imao prednost wazarija i usto je njegov protivnik prikupio dvije kazne, da bi nakon 79 sekundi stigao i ippon. Prošao je tako 24-godišnji Puljanin u drugo kolo gdje ga je čekao Gruzijac Lasha Shavdatuashvili, šesti judaš svijeta koji je brzo potvrdio klasu i nakon samo 25 sekundi borbe ispratio Klačara u gledalište.

Družetu, osvajača brončane medalje na prvenstvu Europe 2017. godine u Varšavi, zdravstveni problemi koštali su rankinga te je u Zagreb stigao kao 207. judaš u kategoriji do 81 kg, koja je okupila 43 judaša. Da vrijedi više od te pozicije pokazao je u prvom kolu, u kojem mu je protivnik bio Bugarin Georgij Gramatikov, 49. na svijetu kojeg je 27-godišnji Puljanin već nakon 20 sekundi »bacio« za wazari i potom stečenu prednost sačuvao do kraja, koji su obojica dočekali s dvije kazne.

U drugom kolu čekao ga je naturalizirani Austrijanac rođen u Čečeniji Shamil Borchashvili, deveti na svijetu kojeg je na početku borbe Družeta u potpunosti izdominirao. Rezultiralo je to s dvije kazne u nepunih 90 sekundi i premda je treća koja bi značila i kraj borbe »visjela u zraku«, Borchashvili je uspio preživjeti četiri minute te se ušlo u »golden score« u kojem je dočekao Družetinu pogrešku i nakon 44 sekunde slavio zahvatom držanja u parteru.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum