FUTSAL

Infarktna utakmica povišenih tenzija: Puljanima pobjedu "oteo" Bukovec u posljednjoj sekundi

| Autor: Ivica Cerovac
(Snimio Goran Stanzl / Pixsell)

(Snimio Goran Stanzl / Pixsell)


U infarktnoj utakmici u kojoj povišenih tenzija nije nedostajalo i nad kojom je loš sudački par u potpunosti izgubio kontrolu, nakon čega su se kartoni počeli dijeliti šakom i kapom, Stanoinvest Futsal Pula i Olmissum podijelili su bodove, a gosti su do poravnanja stigli pogotkom Bukovca za konačnih 5:5 doslovno u posljednjoj sekundi.

Puljani su poveli u trećoj minuti. Vukmir je odigrao dupli pas s Matajom koji mu je ostavio petom loptu, a ovaj ju je smjestio u suprotni kut. Omišani su poravnali u devetoj minuti nakon nepotrebnog Gozijevog izleta na protivničku polovicu i netočnog dodavanja, poslije kojeg je Josip Juretić s centra pogodio gredu, od koje se lopta odbila iza gol-linije. Uzdrmao je taj pogodak Puljane, a dok su se oni pribrali, već je bilo 1:2 nakon što je lijepu gostujuću akciju okrunio Rejala. Na 2:2 poravnao je Mataja nakon uigrane akcije poslije slobodnog udarca i s tim je rezultatom završilo prvo poluvrijeme, a onda se "zagužvalo" u hodniku prema svlačionici. Strasti su se nekako primirile, a epilog je uslijedio prije početka nastavka, kad su se suci "razmahali" kartonima, a najgore su prošla dvojica kapetana, Mataja i Kustura, koji su "pocrvenjeli".

Krenulo se tako u drugo poluvrijeme "tri na tri", a Omišani su odlučili zaigrati s golmanom-igračem i taj im se rizik nije isplatio. Pogriješio je Jurlina, kojem je "Chus" Blazquez oduzeo loptu i poslao je u nebranjenu mrežu. Na 4:2 povisio je Daniel Moravac, koji je kaznio izlazak Čizmića u želji da presječe loptu, a onda su opet gosti krenuli s golmanom-igračem. Donijelo im je to pogodak Rejala, ali i pogrešku nakon koje je Vukmir preko cijelog terena pogodio za 5:3. Ni to nije bilo dovoljno za domaću pobjedu, jer je Žilić iz slobodnog udarca smanjio zaostatak, a onda je Bukovec "pretekao " sirenu sa zapisničkog stola i donio bod gostima.

Utakmica 17. kola SuperSport HMNL-a: Stanoinvest Futsal Pula - Olmissum 5:5 (2:2). Dom sportova "Mate Parlov". Gledatelja: 600. Suci: Mateo Šimunov (Zadar) i Marijan Šimatović (Gospić). Strijelci: 1:0 Vukmir (3'), 1:1 J. Juretić (9'), 1:2 Rejala (10'), 2:2 Mataja (16'), 3:2 Blazquez (22'), 4:2 Da. Moravac (33'), 4:3 Rejala (36'), 5:3 Vukmir (37'), 5:4 Žilić (38'), 5:5 Bukovec (40'). Žuti kartoni: Bilić (Stanoinvest Futsal Pula), Žilić, Kustura, Čizmić, Bukovec, Rejala (Olmissum). Crveni kartoni: Mataja (Stanoinvest Futsal Pula), Kustura, Žilić (Olmissum).

STANOINVEST FUTSAL PULA: Gozi, De. Moravac, Blazquez, Mataja, Vukmir, Cindrić, Da. Moravac, Hrgota, Tchato, Echeverry, Herrero, Galešić, Bilić, Grillo.

OLMISSUM: Čizmić, Hrstić, Žilić, J. Juretić, Rejala, Rozga, Zemunik, Kustura, Bukovec, Jurlina, A. Juretić, Kolobarić, Vanha.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater