FUTSAL

Puljani danas dočekuju Square u prvoj polufinalnoj utakmici doigravanja. NA KRILIMA NAVIJAČA PO POBJEDU NAD DUBROVČANIMA

Ako sada navijači neće doći na polufinale, ne znam kakvu bismo im pozivnicu trebali pozvati. Ovo je savršena prilika da se napuni dvorana te da pokažemo igračima Squarea da i mi možemo stvoriti atmosferu, kakva bude u Dubrovniku na njihovim utakmicama, rekao je Niko Vukmir

| Autor: Ivica CEROVAC
PRESUDIT ĆE ŽELJA, BORBENOST I FIZIČKA SPREMA - Niko Vukmir (snimio Danilo MEMEDOVIĆ)

PRESUDIT ĆE ŽELJA, BORBENOST I FIZIČKA SPREMA - Niko Vukmir (snimio Danilo MEMEDOVIĆ)


Danas će Futsal Pula Stanoinvest, u Domu sportova "Mate Parlov" s početkom u 18.15 sati, odigrati prvu polufinalnu utakmicu doigravanja za prvaka Hrvatske. Puljani su u dvokoraku preskočili prvu prepreku u play-offu, splitski Universitas, a onda su mirno pogledali majstoricu između Squarea i Futsal Dinama, koja im je iznjedrila narednog protivnika. Nakon tijesnog poraza u prvom dvoboju, Zagrepčani su uvjerljivo slavili na domaćem parketu i tako dobili priliku za popravni, ali u grotlu svog Gospinog polja Dubrovčani su se još jednom pokazali uspješnijim te ćemo ih danas gledati na "krivoj" strani terena.

- Dubrovčani su se u regularnom dijelu prvenstva izborili za prednost domaćeg terena u četvrtfinalu, koju su iskoristili. U tri utakmice pokazali su da su bolji, pobijedili dvaput doma i zasluženo prošli, konstatirao je Niko Vukmir, koji ne krije da je zadovoljan načinom kako se majstorica rasplela. - Da sam mogao birati protivnika, Dinamo bih odabrao jedino zbog dužine puta, odnosno činjenice da nam je Zagreb bliži od Dubrovnika. No, ovo je polufinale prvenstva Hrvatske i stvarno nema smisla o tome niti govoriti. Trebamo gledati snagu protivnika, a ne koliko kilometara moramo prevaliti da stignemo na utakmicu i s te nam strane Square sigurno više odgovara.

Nekoliko je razloga zbog kojih bi, da je mogao birati, mladi pulski igrač odabrao za protivnika Square.

- Njihov trener koristi manje igrača, koji samim tim nastoje rasporediti snagu pa manje trče. U Kuraji, Hrkaču i Cvjetkoviću imaju opasne individualce koji mogu u svakom trenutku zaprijetiti, ali imamo i mi kvalitetne pojedince, a usto i puno više rotiramo. Igramo s dvije četvorke, fizički smo spremnija momčad i kako utakmica bude odmicala, mi bi se trebali dizati, a oni padati, smatra Vukmir. - Prolaskom Splićana u dvije utakmice dobili smo tjedan dana da se pripremimo za Dubrovčane, koji su u subotu gostovali u Zagrebu, vratili se doma, odigrali majstoricu i dva dana kasnije krenuli za Pulu. Sve će to doći na naplatu i stoga od samog početka trebamo nametnuti jaki tempo, što više trčati i tako ih izmoriti. Ako se toga budemo držali, u drugom poluvremenu bi se trebala vidjeti razlika u snazi.

Hrvatski reprezentativac Maro Đuraš je zbog ozljede noge propustio četvrtfinalnu seriju te je za očekivati da ga ni danas nećemo vidjeti u dresu Squarea, kao ni prvog golmana Jurišića koji je u završnici majstorice s Dinamom dobio crveni karton. S druge strane, niti Puljani neće biti kompletni jer je Miloš Stojković zbog zdravstvenih tegoba prije njenog kraja morao zaključiti sezonu, a današnji ogled preskočit će i Robert Grbić, koji je u Splitu ozlijedio lakat.

- Grbić nam je jako bitan igrač, čovjek koji puno igra jedan na jedan i sigurno da će nam nedostajati, ali morat ćemo se snaći bez njega. Na nama ostalima je da još jače potegnemo, da se ne osjeti njegov izostanak, te pokažemo još veću želju i borbenost, istaknuo je Vukmir, svjestan da će on i njegovi suigrači puno lakše stići do pobjede uz pomoć "šestog igrača". - Očekujemo puno navijača te pozivam i ovim putem ljude da dođu u što većem broju u dvoranu i podrže nas. Ako sada neće doći na polufinale, ne znam kakvu bismo im pozivnicu trebali pozvati. Ovo je savršena prilika da se napuni dvorana te da pokažemo igračima Squarea da i mi možemo stvoriti atmosferu, kakva bude u Dubrovniku na njihovim utakmicama.

Sa sedam postignutih pogodaka, Vukmir je ove sezone treći pulski strijelac, iza Davida Mataje (14) i Daniela Moravca (13). Zabio je i Splićanima u četvrtfinalu te još jednom potvrdio kako se dobro nosi s pritiskom, premda igra svoju debitantsku sezonu u najjačem hrvatskom rangu.

- Uvijek je prisutna određena pozitivna trema, ali ona prođe čim utakmica krene te vjerujem da će tako biti i danas. Trener će nam podijeliti zadatke i bit ćemo koncentrirani isključivo na to kako ih ispuniti, pa nećemo imati prostora razmišljati o nečem drugom, naglasio je Vukmir. - Presretan sam što smo dogurali do polufinala, a još više činjenicom da je u momčadi puno domaćih dečki. Ne mislimo ovdje stati i nije me strah da ćemo "izgorjeti" od prevelike želje. Trener nas je dobro na sve pripremio i bit ćemo spremni na sve što nam Dubrovčani mogu prirediti.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum