u 85. godini

Umro Cesar Luis Menotti, bivši argentinski izbornik

| Autor: Hina
Cesar Luis Menotti (Reuters)

Cesar Luis Menotti (Reuters)


Bivši argentinski izbornik César Luis Menotti, koji je s Argentinom osvojio naslov svjetskog prvaka 1978. Argentine, umro je u 85. godini, objavio je u nedjelju Argentinski nogometni savez (AFA).

"Argentinski nogometni savez sa žaljenjem mora objaviti smrt Luisa Césara Menottija, direktora nacionalnih selekcija i bivšeg izbornika svjetskih prvaka", piše AFA na svom X računu.

Menotti je u ožujku hospitaliziran u bolnici u Buenos Airesu zbog "teškog slučaja anemije", a pušten je sredinom travnja. Uzrok smrti još nije objavljen, ali prema pisanju argentinskih medija, César Menotti je u nedjelju umro "od raka želuca".

Rođen u Rosariju, Menotti je bio profesionalni igrač 1960-ih, a zatim je započeo trenersku karijeru, osvojivši naslov argentinskog prvaka s klubom Huracan iz Buenos Airesa 1973.

Potom je preuzeo reprezentaciju koju je doveo do naslova svjetskog prvaka 1978. i koju je vodio i na Svjetskom prvenstvu 1982. u Španjolskoj.

Poslije je vodio velike argentinske i španjolske klubove (Boca Juniors, River Plate, Barcelona, Atlético Madrid), i s Barcelonom je 1983. osvojio španjolski Kup kralja Superkup i Španjolski liga kup, natjecanje koje je u međuvremenu nestalo.

"Napustio nas je jedan od velikana našeg nogometa. Sućut njegovoj obitelji i voljenima, R.I.P", reagirao je na društvenim mrežama Lionel Messi, kapetan argentinske reprezentacije.

"Napustio nas je majstor nogometa, hvala ti na ovim dubokim razmjenama u kojima si ostavio svoj trag na nama, zbogom, dragi 'Flaco' ('Mršavi'- nadimak vitkog Menottija)", napisao je pak  aktualni izbornik Argentine Lionel Scaloni.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater