FUTSAL

Puljani danas u Dubrovniku igraju drugu utakmicu polufinala doigravanja. Daniel Moravac: Spremni smo na "ludnicu" koja će nas dočekati

Bit će pritisak na nas, bit će pritisak na suce, ali znat ćemo se nositi sa svime što će nas dočekati u dvorani. Znamo kako je igrati u takvom ambijentu i pred dvostruko više navijača. I nas iz utakmice u utakmicu prati sve više gledatelja, a ako uđemo u finale, nadam se atmosferi poput one na završnici "Ulice", rekao je Daniel Moravac

| Autor: Ivica CEROVAC
NEĆE GA GOL U DRUGOM DIJELU SEZONE - Daniel Moravac (snimio Danilo MEMEDOVIĆ)

NEĆE GA GOL U DRUGOM DIJELU SEZONE - Daniel Moravac (snimio Danilo MEMEDOVIĆ)


Danas će u Dubrovniku, s početkom u 20 sati, drugu utakmicu polufinala doigravanja za prvaka Hrvatske odigrati Square i Futsal Pula Stanoinvest. Puljani su prije tjedan dana na domaćem parketu slavili s 3:0 i današnja pobjeda donosi im ulazak u finale u njihovoj premijernoj sezoni u najjačem razredu hrvatskog futsala. U slučaju trijumfa Dubrovčana, finalista će iznjedriti majstorica koja će se u utorak igrati u Domu sportova "Mate Parlov".

- U majstorici protiv Dinama, u Gospinom polju se na tribinama okupilo tisuću ljudi. Palile su se baklje i cijelo vrijeme su zavijale sirene, bila je to prava "ludnica" kakva će i nas dočekati danas, ali spremni smo na to. Znamo kako je igrati u takvom ambijentu i pred dvostruko više navijača. I nas iz utakmice u utakmicu prati sve više gledatelja, a ako uđemo u finale, nadam se atmosferi poput one na završnici "Ulice", zaželio je Daniel Moravac. - Bit će pritisak na nas, bit će pritisak na suce, ali znat ćemo se nositi sa svime što će nas dočekati u dvorani. Svjesni smo da će domaći igrači dati i posljednji atom snage da nas pobijede, a na nama je da ne padnemo na nikakve provokacije i odradimo to kako treba. Square je prava domaćinska momčad čiji igrači puno bolje funkcioniraju u svojoj dvorani gdje je sve prepuno tenzija, ali bez obzira na to, mislim da nas ne mogu ničim iznenaditi. Sve što imaju, pokazali su u prvoj utakmici u Puli.

U tri su navrata ove sezone Futsal Pula i Square odmjerili snage i svaki je put domaćin slavio. Dubrovčani današnji ogled dočekuju sa šest uzastopnih pobjeda u svom dvorištu i nadaju se nastavku niza, a na Puljanima je da pokušaju prekinuti tu tradiciju.

- Ono što nam se danas ne smije ponoviti, to je drugo poluvrijeme iz prošle utakmice u Dubrovniku, kad smo na odmor otišli s prednošću od 2:1, a onda smo nastavak odigrali jako loše i na kraju je završilo 3:2 za njih. No, ako ponovimo prvo poluvrijeme s tog susreta, ili ovo što smo sada odigrali u Puli, vjerujem da možemo proći Square u dvokoraku, smatra Moravac. - Od obrane sve počinje, a mi već dvije utakmice nismo primili pogodak i ako danas budemo na toj razini, vjerujem da nam finale ne bi smjelo izmaći. Trener nam je nakon prošle utakmice rekao da je ponosan na nas, a i mi smo zadovoljni kako smo je odradili, no većini od nas ovo je prvi play-off kojeg igramo te su nam od velike pomoći savjeti starijih i iskusnijih igrača. Oni su tu da nas smire, spuste na zemlju i kažu da još ništa nije gotovo, ali svi od reda vjerujemo u finale.

Niti jedni niti drugi danas neće biti kompletni. Puljani su do kraja sezone ostali bez ozljeđenog Miloša Stojkovića, dok je nedovoljno oporavljeni Robert Grbić otputovao sa suigračima u Dubrovnik, no pitanje je hoće li im moći pomoći. S druge strane, Dubrovčani neće moći računati na "kartonirane" Luju Jurišića i Marka Kuraju, a ostaje nam da vidimo hoće li zaigrati reprezentativac Maro Đuraš.

- Iza Đuraša je teška ozljeda, slomio je metatarzalnu kost u nozi te me iznenadilo kad se uopće pojavio u Puli, a potom još više što je prevalio tako dugačak put, obukao dres i onda cijelu utakmicu prosjedio na klupi. Ne znam hoće li danas zaigrati, dok je dobra vijest za nas da je Kuraja u prvoj utakmici dobio žuti karton, svoj treći u doigravanju i stoga ga neće biti. On im je jedan od glavnih igrača, ako ne i najglavniji te se nadam da će nam njegov izostanak malo olakšati situaciju. Što se tiče Jurišića, on je za crveni karton u majstorici s Dinamom dobio dvije utakmice kazne te neće igrati niti na uzvratu, ali složio bih se sa Luketinom da je Turuk bolji golman, pa se njegov izostanak neće previše osjetiti, istaknuo je Moravac. - Za razliku od Dubrovčana, kod nas nitko nema više od jednog kartona. Igramo pametno, čuvamo se oštrijih prekršaja i prigovora sucima, dobro nam ide na tom planu te idemo tako i nastaviti. Što se tiče Grbića, on će danas teško zaigrati, ali nadam se da će, ako izborimo finale, biti spreman da nam se u njemu pridruži.

Daniel Moravac je s 13 postignutih pogodaka drugi pulski strijelac ove sezone, iza Davida Mataje koji je protivničke mreže zatresao 16 puta.

- Otvorenje sezone bilo mi je kao iz snova. Debitirao sam u Prvoj HMNL i u devet utakmica zabio 12 pogodaka, nakon čega sam u nastavku postigao samo jedan, u prvom kolu u Šibeniku, a i njega sam "ukrao" bratu. Jednostavno mi lopta više neće u mrežu, kao da sam se nekome zamjerio. U prošloj sam utakmici odradio odličan volej, "stisnuo" loptu nakon kornera baš kako sam htio i pogodio vratnicu, a nedugo zatim, također u prvom poluvremenu, umjesto mreže zatresao gredu. Normalno da me sve to malo muči, ali razgovarao sam s trenerom koji me smirio i rekao da samo tako nastavim dalje, pa će i golovi doći. Slična je situacija bila s Matajom u prvom dijelu sezone, kojem se potom u nastavku otvorilo, a mene je stalo. No, u cijeloj ovoj priči je ipak najbitnije da mi pobjeđujemo, a najmanje je važno tko će pritom zabijati, zaključio je Moravac.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of