ZAPISANO U ZVIJEZDAMA

Horoskop za svibanj: Lavovi mogu tražiti povišicu, a Bikovima se nudi novi početak

| Autor: Sanda Milinković
(Foto: iStock)

(Foto: iStock)


Dobro došli u mjesec svibanj! Prema pisanju astrologa, mjesec mjesec obećava divan spoj zabave i neozbiljnosti. Pluton, planet preobrazbe, pokreće stvari tako što postaje retrogradan, izazivajući promjene u našim rutinama ljepote i zdravlja kako se približava ljeto.

Mladi mjesec u luksuznom Biku postavlja scenu za skromna iskustva, a Ceres, asteroid njege, retrogradno kreće u metodičnom Jarcu, potičući nas da preispitamo ravnotežu između posla i privatnog života.

Ovaj nebeski “poguranac” potiče sve da uspore i izbjegnu pretjeranu ekstenziju.

Merkurov ulazak u Bika fokusira se na održavanje granica u našim odnosima i u tom tranzitu nije riječ o stresu, već o našem osnaživanju kako bi artikulirali i zadovoljili svoje potrebe, promičući zdravu ravnotežu osobnog prostora i želja.

Sunčevo putovanje u društvene Blizance uvodi u razdoblje razigrane i koketne energije. Pun Mjesec u odvažnom Strijelcu najavljuje moćno vrijeme za manifestaciju, označavajući kulminaciju ranijih napora.

Istog dana, Venera ulazi u Blizance, pojačavajući društvene i karizmatične vibracije. Ovaj tranzit u naše interakcije unosi koketnu i zabavnu vibru, savršenu za romantične izlete i bezbrižne trenutke s prijateljima, piše Allure.

Važni datumi u svibnju 2024.:

Četvrtak, 2. svibnja: Pluton ide retrogradno u znaku Vodenjaka
Utorak, 7. svibnja: Mladi mjesec u znaku Bika
Utorak, 14. svibnja: Ceres ide retrogradno u znaku Jarca
Srijeda, 15. svibnja: Merkur ulazi u znak Bika
Četvrtak, 16. svibnja: retrogradni Pallas ulazi u znak Škorpiona
Ponedjeljak, 20. svibnja: Sunce ulazi u Blizance
Četvrtak, 23. svibnja: Pun Mjesec u Strijelcu
Četvrtak, 23. svibnja: Venera ulazi u Blizance

Foto: Pexels

Mjesečni horoskop po horoskopskom znaku

Ovan (21. ožujka – 19. travnja)

Spreman si za razdoblje transformacije ovog mjeseca! Pluton koji ide retrogradno mogao bi potaknuti neriješene sporove u vašim prijateljstvima, pa budite oprezni.

S druge strane, mladi Mjesec u Biku predstavlja izvrsnu priliku za napredak u karijeri. Međutim, kada Merkur bude u kvadratu s Plutonom, mogli biste se suočiti s napetostima, osobito u financijskim pregovorima.

Strpljenje i strateško razmišljanje bit će ključni tijekom ovog tranzita. Kako se sezona Blizanaca odvija, tako otvara vrata za sklapanje korisnih poslova, pomažući vam da oživite svoje profesionalne i kreativne snove.

Ulazak Venere u Blizance koincidira sa snažnim punim Mjesecom, završavajući svibanj s potencijalnim iznenađenjima u vašem ljubavnom životu i financijama.

Tijekom sezone Blizanaca ostanite otvoreni za slučajne susrete i neočekivane financijske dobitke. Vrijeme je da prigrlite neočekivano i budete pomalo ludi.

Foto: Pexels

Bik (20. travnja – 20. svibnja)

Ovaj svibanj označava kraj vaše rođendanske sezone i uvod u transformativno razdoblje sa suncem koji prelazi u Blizance. Ovaj prijelaz izaziva vas da izađete iz svoje zone udobnosti i aktivno slijedite svoje snove.

Kao zemljani znak kojim vlada Venera, suđeno vam je da budete sretni, što god to značilo za vas. S transformativnim retrogradnim Plutonom u Vodenjaku, vrijeme je da preispitate svoje profesionalne ciljeve.

Zapitajte se jeste li doista zadovoljni ili ste se samo udobno smjestili u rutinu, što je uobičajena zamka za zemljane znakove, jer možete pomiješati stabilnost sa srećom.

Snažan mladi mjesec u vašem znaku nudi novi početak i učvršćuje vašu vrijednost da živite svoje snove. Ovo usklađivanje obećava stabilan temelj za rast.

Međutim, kako napredujete prema svojim ambicijama, tako razmislite o diskretnosti svojih strategija. Ponekad je mudro svoje planove držati u tajnosti dok se u potpunosti ne ostvare. Ovog mjeseca prihvatite preuzimanje rizika za istinsko ispunjenje i držite svoje karte blizu!

Foto: Pexels

Blizanci (21. svibnja – 20. lipnja)

Sretan solarni povratak, Blizanci! Vaša sezona počinje ovaj mjesec, obasipajući vas pažnjom.

Također u svibnju, introspektivno putovanje počinje retrogradnim Plutonom u Vodenjaku, što vas navodi da se suočite s osobnim proturječjima, osobito u načinu na koji se nosite s odnosima i intimnošću.

Kako je Ceres, asteroid koji njeguje, retrogradan u vašoj 8. kući seksa, potiče vas se da preispitate svoj pristup fizičkoj intimnosti. Ovo bi moglo biti vrijeme da se odmaknete od aplikacija za spojeve i povremenih veza da biste se usredotočili na dublji osobni razvoj.

Sezona vaših rođendana počinje 20. svibnja, najavljujući razdoblje slavlja i novih početaka. Idealno je vrijeme za planiranje vaše osobne nove godine i uživanje u proslavama s prijateljima i obitelji.

I Venera i Jupiter koji ulaze u vaš znak povećavaju vaš šarm i proširuju vaše mogućnosti, nudeći rast u vašem osobnom i profesionalnom životu. Iskoristite ovu obilnu energiju i pozitivne promjene koje donosi.

Foto: Pexels

Rak (21. lipnja – 22. srpnja)

Ovog svibnja prihvatite povećanu intuiciju i psihičke uvide. Kako Pluton ide retrogradno, tako od vas se traži da duboko preispitate svoje potrebe za intimnošću, potencijalno istražujući nove želje ili nedostatke.

Također je savršeno vrijeme za opušteno opuštanje i upuštanje u neki neozbiljan trač s prijateljima. Budući da je sezona Blizanaca pred nama, razmislite o vođenju dnevnika snova i eksperimentiranju s alatima za proricanje poput tarota da biste dodatno poboljšali svoje psihičke sposobnosti.

Pun Mjesec u Strijelcu naglašava potrebu za brigom o sebi i potiče vas da vjerujete svojim instinktima, osobito u odnosima. Odvojite vrijeme za introspekciju i meditaciju da biste napravili razliku između puke tjeskobe i istinske intuicije.

Završavajući mjesec, Jupiterov ulazak u vašu 12. kuću povećava vaše duhovne i kreativne potrage. Bilo da se povezujete s precima ili istražujete kreativne izlaze poput slikanja, Jupiterov će ekspanzivni utjecaj pojačati te aktivnosti.

Vjerujte u svoje intuitivne moći i dopustite im da vas vode do osobnog rasta i dubljih veza.

Foto: Pexels

Lav (23. srpnja – 22. kolovoza)

Ovaj svibanj vam je  u znaku prihvaćanja slobodnog vremena, posebno s društvenim vrtlogom sezone Blizanaca. Vrijeme je kada zvijezde pojačavaju vaše romanse, produbljujući intimnost u povremenim vezama i ponovno rasplamsavajući strast u dugogodišnjim vezama, pod utjecajem transformativnog retrogradnog Plutona.

Tamni mladi Mjesec u Biku predstavlja izvrsnu priliku da ostvarite svoje želje, bilo da se radi o romanu, prosidbi ili traženju povišice. Kako Ceres počinje svoju retrogradnost u Jarcu, ključno je usredotočiti se na brigu o sebi.

Zapamtite, vaša je vitalnost na vrhuncu kada uravnotežite svoj živahni društveni život s dovoljno odmora. Ovo je razdoblje savršeno za opuštanje i punjenje energijom.

S početkom sezone Blizanaca, očekujte da će vaš društveni kalendar biti zauzet. Tjedni pred nama savršeni su za učvršćivanje prijateljstava i prepuštanje životnim užicima. Uživaj u ovoj bezbrižnoj fazi, Lave, jer poboljšava tvoju osobnu radost i društvene veze, savjetuje Allure.

Foto: Pexels

Djevica (23. kolovoza – 22. rujna)

Ovog svibnja, Djevice, zvijezde vas ohrabruju da izađete iz svoje zone udobnosti dok još uvijek imate vremena za opuštanje. Retrogradni Pluton u Vodenjaku potiče vas da se poigrate sa svojim ritualima ljepote i wellnessa i isprobate nove izglede za ljeto.

U međuvremenu, Pallas, asteroid mudrosti, također ide retrogradno, izazivajući vas da proširite svoje horizonte i prihvatite nova iskustva učenja.

Kako počinje sezona Blizanaca, tako se fokus pomiče na vašu 10. kuću društvenog statusa. Nadolazeći tjedni ključni su za povećanje vaše vidljivosti i ugleda.

Pripazite na uzbudljive e-poruke i profesionalne prilike koje bi mogle značajno unaprijediti vašu putanju u karijeri.

Međutim, za vrijeme punog Mjeseca u Strijelcu razmislite o odjavi. Dok puni mjeseci dovode do manifestacije, ona također može povećati razinu stresa.

Završavajući mjesec, naći ćete izvrsne prilike za napredovanje u profesionalnim i kreativnim nastojanjima. Prihvati ovu produktivnu fazu, Djevice; to ti je u prirodi!

Vaga (23. rujna – 22. listopada)

Prihvatite transformaciju koja dolazi s luksuznim mladim mjesecom u Biku, postavljajući pozornicu za osobnu reinvenciju.

Kao znak kojim vlada prekrasna Venera, potiče vas se da osvježite ili pojačate svoj izgled i istražite nove estetske puteve. Ovo je savršen trenutak da razmislite kako ćete se predstaviti svijetu.

Merkurov tranzit u Bika i vašu 8. kuću seksa, smrti i transformacije zahtijeva duboku introspekciju. Upotrijebite svoje analitičke vještine kako biste utvrdili jeste li doista na putu ispunjenja svojih snova.

Ako niste sigurni, odvojite ovo vrijeme da razmislite i provjerite jesu li vaši postupci u skladu s vašim najdubljim težnjama. Kako se sezona Blizanaca odvija, donosi podsjetnik da ništa nije izvan vašeg dosega.

Razmislite koje ste snove možda odbacili kao nedostižne i podsjetite se da ih zapravo zaslužujete. Mjesec završava sa sretnim Jupiterom koji ulazi u vašu 10. kuću, što sugerira da bi posljednji tjedan mogao poboljšati vaš profesionalni život ili podići vašu prisutnost u javnosti.

Foto: Pexels

Škorpion (23. listopada – 21. studenog)

Ovaj mjesec od vas traži da se oslobodite tjeskobnih misli i prigrlite radost. Iako je oslobađanje od toksičnih mentalnih navika možda teško, neophodno je za vaš rast.

Mladi Mjesec u luksuznom Biku donosi nove početke u vaše veze. Veze se mogu produbiti tijekom ovog razdoblja, kako u vašim romantičnim tako i u platonskim vezama.

Počinje sezona Blizanaca koja predstavlja moćnu fazu osobne evolucije pa razmislite o isprobavanju nove frizure ili otkrivanju strana vaše osobnosti koje ste prije skrivali.

Ova sezona je zrela za samootkrivanje i izražavanje.

Pun Mjesec u pustolovnom Strijelcu nosi potencijal za pozitivne profesionalne ili financijske vijesti. Iako se rezultati ne mogu jamčiti u ovoj ekonomiji, ovaj mjesec bi mogao donijeti obećavajuće pomake u vašoj karijeri ili novčaniku.

Nadalje, obilan Jupiter koji ulazi u Blizance povećava vaše šanse za značajan osobni i profesionalni rast tijekom svibnja.

Foto: Pexels

Strijelac (22. studenog – 21. prosinca)

Svibanj vam donosi izuzetno romantičnu atmosferu, Strijelče. Ovog mjeseca ne samo da će se vaša partnerstva produbiti, već ćete se kroz posvećenu brigu o sebi ponovno zaljubiti i u sebe.

Sretno poravnanje događa se kada sunce bude u konjunkciji s Jupiterom, vašim vladajućim planetom, obasipajući vas srećom i valom optimizma.

Iskoristite ovaj nalet energije da samouvjereno slijedite svoje snove.

Kako počinje sezona Blizanaca, tako se fokus značajno pomiče prema vašim odnosima. Ako ste u ranoj fazi viđanja s nekim, očekujte povećanje kemije.

Pun Mjesec u vašem znaku kasnije u mjesecu obećava snažan i pomalo kaotičan vrhunac energije, koji obično označava značajan razvoj događaja.

Pripazite na svoju pristiglu poštu za potencijalno značajne vijesti vezane uz vašu karijeru ili kreativni projekt.

S prelaskom Jupitera u Blizance, važnost odnosa se pojačava. Očekujte rast u ovom području i prihvatite ga raširenih ruku, Strijelče.

Ovaj mjesec je posvećen dubokom povezivanju s drugima i samim sobom, piše Allure.

Foto: Pexels

Jarac (22. prosinca – 19. siječnja)

Svibanj predstavlja mješavinu profesionalnog napredovanja i osobnog uživanja. Vaš vladajući planet, Saturn, donosi strateške darove koji bi mogli potaknuti vašu karijeru naprijed, što volite čuti.

No, zvijezde vas također potiču da usporite: provodite vrijeme s prijateljima i prepustite se beauty rutinama kako biste se pripremili za ljeto.

Tamni mladi mjesec u luksuznom Biku signalizira ugodne nove početke. Bilo da istražujete nove romanse ili produbljujete postojeće veze, ovo je plodno vrijeme za ljubav.

Osim toga, Ceres, asteroid koji njeguje, počinje retrogradno u vašem znaku, Jarcu, nagovještavajući značajnu promjenu vašeg javnog imidža i načina na koji se predstavljate svijetu.

Kako mjesec završava, tako harmoničan sekstil između Saturna i Merkura izoštrava vaše strateško razmišljanje, pomažući vam da donosite dobro informirane poslovne odluke.

Ako je prošlomjesečni retrogradni Merkur odgodio važne ugovore ili odluke, ovo poravnanje vas uvjerava da sada imate jasnoću i odlučnost potrebnu za učinkovit nastavak.

Foto: Pexels

Vodenjak (20. siječnja – 18. veljače)

Ovog svibnja spremni ste za transformativno iskustvo obilježeno osobnim rastom i društvenim svečanostima.

Mjesec počinje retrogradnim Plutonom u vašem znaku, što potiče na duboko razmišljanje o vašem nedavnom duhovnom i osobnom razvoju. Ovo je ključno vrijeme da integrirate ove uvide u svoj život, odbacite negativan govor o sebi i zakoračite u hrabrijeg, samouvjerenijeg sebe.

Kako počinje sezona Blizanaca, tako se naglasak pomiče na zabavu. Nadolazeći tjedni savršeni su za eksperimentiranje s izgledom isprobavanjem novih boja kose, frizura ili trendi manikure.

Najvažniji mjesec je divlji pun Mjesec u pustolovnom Strijelcu, koji vam obećava noć ispunjenu uzbuđenjem i potencijalnim nestašlucima s prijateljima.

Koincidirajući s ovim lunarnim događajem, Venera ulazi u vašu 5. kuću zadovoljstva, pojačavajući vašu romantičnu privlačnost i dodajući zvjezdanu prašinu vašim interakcijama.

Svibanj je vrijeme za zabavu, transformaciju i produbljivanje veza, Vodenjaci.

Foto: Pexels

Ribe (19. veljače – 20. ožujka)

Kako se svibanj odvija tako vas retrogradni Pluton u ekscentričnom Vodenjaku potiče da date prednost svojim kreativnim strastima u odnosu na svakodnevicu.

Ovo je vrijeme da se usredotočite na te strastvene projekte. Nećete požaliti.

Svibanj također donosi dekadentan niz prilika za povezivanje s prijateljima i prepuštanje brizi o sebi, što ga čini zaista obogaćujućim mjesecom.

Merkurov ulazak u Bika produbljuje i zaslađuje razgovore pokrenute oko nedavnog mladog Mjeseca. U međuvremenu, kako sunce prelazi u Blizance, tako vaša 4. kuća doma i obitelji dobiva poticaj.

Tjedni pred nama mogli bi biti ispunjeni društvenim pozivima koji bi vas mogli iscrpiti, pa osigurajte da poštujete svoje granice i uključite stanke za punjenje.

Snažan pun Mjesec u Strijelcu značajno povećava vašu sposobnost manifestacije, posebno utječući na vašu 10. kuću društvenog statusa. Ovoga bi mjeseca mogli vidjeti kulminaciju ciljeva postavljenih ranije u svibnju, pretpostavljaju astrolozi za Allure.

Foto: Pexels

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater