ZAGREB

Počelo snimanje dugometražnog filma "Garbura" Josipa Žuvana

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Počelo je snimanje debitantskog dugometražnog igranog filma "Garbura" scenarista i redatelja Josipa Žuvana, filma o 12-godišnjacima iz makadamskog naselja koji sanjaju da će postati popularni youtuberi.

Antonio i Nikola prijatelji su i susjedi koji provode dane zabavljajući se opasnom igrom - paljenjem karabita. Sve to snimaju i stavljaju na Internet nadajući se da će imati milijunske preglede poput drugih youtubera. 

Njihove obitelji u dugogodišnjoj su svađi i nijednima ni drugima nije drago da se dječaci međusobno druže. Nikolina baka odbija dati potpis za asfaltiranje makadamske ceste jer ne želi da i "gornja kuća", gdje žive Antonio, mama Ines i djed Vlado, ima pristup kanalizaciji. 

Snimanje je počelo u srijedu, a trajat će do 20. prosinca na lokacijama u Zatonu, Raslini, Pirovcu, Murteru i okolici Šibenika. 

Glume nose Franko Floigl, Mauro Ercegović Gracin, Ljubomir Bandović, Marija Škaričić, Ivana Roščić, Asja Jovanović i Zdenko Jelčić. 

Producent je Damir Terešak, koproducent Nikolina Vučetić Zečević, a direktor fotografije Tomislav Sutlar.

Scenografkinja je Petra Poslek, kostimografkinja Katarina Pilić, majstorica maske Jasmina Lilić, a tonski snimatelj Zoran Maksimović. 

Film nastaje u produkciji Maxima filma (Hrvatska) i koprodukciji Biberche productions (Srbija) uz potporu Hrvatskog audiovizualnog centra, Filmskog centra Srbije, MEDIA-e, EURIMAGES-a i HRT-a. 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini