FILMAŠI U NAŠEM GRADU

USKORO PADA I PRVA FILMSKA KLAPA: U Puli snimaju američki film, za što na Galebovim stijenama izrađuju PODMORNICU DUGU 30 METARA!

| Autor: Borka PETROVIĆ
(Dejan ŠTIFANIĆ)

(Dejan ŠTIFANIĆ)


Osim na području Pule, snimat će se i u Pazinu, na području Zarečkog krova, zatim u Rovinju te u Opatiji, a sve bi trebalo biti gotovo do prosinca. Jedna od glavnih lokacija bit će upravo Galebove stijene gdje će se privremeno postaviti dio montažne scenografije, veli nam hrvatski servisni producent Danijel Pek

Dasku po dasku, u moru do pojasa, slovenski radnici u uvali kod Galebovih stijena grade čudnu konstrukciju, dok ih malobrojni kupači, koji hvataju posljednje trzaje ljeta, radoznalo promatraju. Na licu mjesta doznajemo da se gradi podnožje za nasukanu podmornicu koja će biti dio scenografije za američki film koji će se ovdje uskoro početi snimati.

Izrada kulisa za snimanje filma na Galebovim stijenama (Dejan ŠTIFANIĆ)

Dio se podmornice (g)radi u moru, a gornji dio iznad uvale te će se kasnije spajati, kazuje nam Branko Korenčič, vlasnik slovenskog obrta koji izrađuje scenografiju, a kojeg smo zatekli kako nadgleda radove. Pojasnio nam je da će podmornica biti dugačka gotovo 30 metara i mora biti gotova do polovice mjeseca, kada počinje snimanje filma na ovoj lokaciji.

Pitamo radnike koji izrađuju scenografiju koji se film snima, no svi su misteriozni. Kažu da su oni zaduženi samo za ovaj dio i o drugim stvarima ne smiju pričati. Ipak, doznajemo da će se u Puli snimati i scene u unutrašnjosti podmornice, a za tu se svrhu scenografija izrađuje u jednoj hali u Šijani, u blizini Bauhausa…

Izrada kulisa za snimanje filma na Galebovim stijenama (Dejan ŠTIFANIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini