Večeras

Otvorenje izložbe "Prostor kao teritorij" u vodnjanskoj Apoteci

| Autor: Vanesa BEGIĆ
Apoteka

Apoteka


Otvorenje izložbe "Prostor kao teritorij" u Apoteci – prostoru za suvremenu umjetnost, održat će se danas u 19 sati.

Izložba je nastala na temelju umjetničkih istraživanja provedenih za vrijeme Ljetne škole istoimenog naziva koju je organizirala Akademija likovnih umjetnosti i koja se održavala u mjesecu lipnju ove godine u Grožnjanu. Školu su vodili profesori ALU Ivan Fijolić i Josip Zanki, a u radu škole sudjelovali su studenti i studentice Dorian Pacak, Mara Bajsić. Mirta Vulelija, Laura Stojkoski, Petar Vranjković, Marta Dijak, Kristijan Popović, Klara Šoštarić i Rudi Marković.

- Radovi postavljeni u Galeriji Apoteka, koji su nastali temeljem iskustva u školi, uz dva 'pridodana' ikonička rada Ivana Fijolića i Davida Skerlija polaze od različitih interpretacija prostora i naše utjelovljenosti u njemu.

Svi izloženi radovi referiraju se na prostore u Istri, koji su kroz povijest vrlo često bili pretvarani u običan teritorij koji se iscrtava na kartama ili osvaja u ratovima ili političkim dogovorima. Vizualna umjetnost, posebno umjetnice i umjetnici jesu dionici prostora, oni ne mogu zaustaviti pretvaranje prostora u teritorij, ali mogu kritički promišljati prostor, njegovo nasljeđe i sadašnji trenutak, navedeno je u najavi.

Rad Apoteke podržavaju Ministarstvo kulture i medija RH, Grad Vodnjan, TZ Vodnjan i pokrovitelji.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater