ZAGREB/OGULIN

"Ogulinski festival bajke" od 10. do 12. lipnja u Ogulinu

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


"Ogulinski festival bajke", tradicionalna kulturno- turistička manifestacija po 17. put održat će se u Ogulinu od 10. do 12. lipnja, a i ovoga ljeta slavit će bajke i bajkovito stvaralaštvo kroz bogati umjetnički i kulturni program namijenjen djeci, mladima i odraslima.

Festival je pokrenut još 2006., organizira ga Turistička zajednica Ogulina, a potaknut je stvaralaštvom slavne hrvatske književnice Ivane Brlić- Mažuranić koja je rođena u Ogulinu, gradu i okolici koji su joj bili najveća inspiracija za pisanje.

Ogulinske ulice i trgovi spremni su još jednom za pretvaranje u najmaštovitiju bajkovitu scenu na kojoj će nastupiti brojni izvođači te okupljene obasipati zabavom i pozitivnom energijom. Cijele obitelji moći će pronaći nešto za sebe na festivalskim scenama diljem grada koje nose prigodna imena, kao što su Regoč, Đulin vrt, Neva Nevičica, Stribor, Potjeh, Kosjenka i Domaći, najavili su organizatori.

Bit će tu i brojne radionice od Vilinskog kutka stalne gošće Kate Škugor iz Vodica i Šumske bajke do Stakleno-drvene priče i Priče o malom brodograditelju, kao i brojne predstave: "Mi o vuku" u kojoj glumi Bojan Jambrošić, zatim "Hrvatske vile i vještice", "Reciklauniranje", "Ogledalce ogledalce", "Vesela tvornica riječi" i druge.

Na festivalu  će se održati i video projekcije crtanih filmova Croatia Filma Bundašev rođendan, Tajno selo, Velika utrka, Kraljica cipela, niz crtanih filmova Hlapićeve sportske igre, Šećerko, Hvala za lijek, a po prvi puta, u suradnji s HRT-om, održat će se predstavljanje JUHUHU programa. 

Pripovijedanje bajki ono je što Ogulinskom festivalu bajke daje posebnu čar, kažu organizatori, pa će djeca ove godine moći poslušati domaćicu Sabinu Gvozdić - Živa riječ, Sandru Vukoju iz Slavonskog Broda, Knjiguljicu iz Karlovca te Fora priču iz Zagreba. A tu je i animacijski program, s tradicionalnim polaganjem vozačke dozvole za letenje na metli.

Ulaz na Ogulinski festival bajke je besplatan za sve uzraste, a organiziran je i prijevoz vlakom iz Zagreba, te povratak iz Ogulina u Zagreb. Vožnja vlakom za djecu do šest godina je besplatna.

Nakon ovog, sljedeće ovogodišnje izdanje festivala rezervirano je za kraj ljeta, kada će se ponovno održati od 9. do 11. rujna.

 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater