ZAGREB

Na natječaj za književnu nagradu "Anto Gardaš" stiglo 27 naslova

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Na ovogodišnji natječaj za književnu nagradu "Anto Gardaš" stiglo je dvadeset i sedam naslova hrvatskih književnika za djecu i mladež, objavljenih kod trinaest nakladnika iz cijele Hrvatske, priopćilo je Društvo hrvatskih književnika (DHK).

Društvo hrvatskih književnika Zagreb i Ogranak slavonsko-baranjsko-srijemski Osijek, u suradnji s gradom Osijekom, Ministarstvom kulture i Županijom osječko-baranjskom po četrnaesti puta će dodijeliti književnu nagradu "Anto Gardaš"  za najbolje prvo izdanje romana ili zbirke pripovjedaka za djecu i mladež,  objavljeno u 2019. na hrvatskom jeziku.

DHK ističe kako je ove godine na natječaj stiglo dvadeset i sedam naslova hrvatskih književnica i književnika za djecu i mladež, objavljenih kod trinaest nakladnika iz cijele Hrvatske.

Povjerenstvo za dodjelu nagrade do kraja travnja će objaviti uži izbor, a ovogodišnja dobitnica ili dobitnik nagrade bit će proglašeni 21. svibnja u Osijeku, a prigodni program dodjele nagrade, kad se za to steknu uvjeti, bit će održan u knjižari Nova u Osijeku.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum