U amfiteatru

NA DUBROVI ODRŽAN 4. KLAVIRSKI MARATON Nastupila su čak 163 učenika, studenta i profesora klavira

| Autor: Branko BIOČIĆ
Dubrova - klavirski maraton

Dubrova - klavirski maraton


Prekrasnim parkom Mediteranskog kiparskog simpozija na Dubrovi i njegovim amfiteatrom ponovno su, nakon godinu dana pauze zbog pandemije, odjekivali zvuci klavira. U organizaciji Umjetničke škole Matka Brajše Rašana iz Labina jučer je održan 4. Klavirski maraton koji je započeo u 12 sati i potrajao do kasno u noć. Nastupili su učenici glazbenih škola Istarske i Primorsko-goranske županije, studenti Muzičke akademije u Puli kao i profesori klavira.

Otvarajući ovogodišnji Klavirski maraton Melita Lasek Saterwhite, ravnateljica umjetničke škole Matka Brajše Rašana iz Labin koja je bila domaćin i organizator ove smotre mladih glazbenika, istaknula je zadovoljstvo što je nakon godine dana nastavljena ova manifestacija koja je učenike, studente i profesore izvukla iz školskih klupa i on line nastave i omogućila im javni nastup pred publikom.

- Zadovoljna sam suradnjom s Gradom Labinom i Mediteranskim kiparskim simpozijem koji nam je omogućio nastup u ovom prekrasnom prostoru, rekla je Lasek Saterwhite a zamjenica labinskog gradonačelnika Federika Mohorović Čekada na prigodnom otvaranju je dodala kako su svi željno iščekivali ovakve događaje čim su popustile epidemiološke mjere.

Nazočne je pozdravila i Renata Kiršić, voditeljica Mediteranskog kiparskog simpozija, također zaželjevši svima sretan i uspješan nastup te istaknula dobru dosadašnju suradnju s Umjetničkom školom M. Brajše Rašana. I ove je godine Klavirski maraton privukao veliki broj sudionika. Tradicionalno su ga svojim nastupom otvorili ravnateljica škole Melita Lasek Satterwhite i pročelnik Klavirskog odjela Filip Leko. U izazovnoj školskoj godini, u kojoj su se svi borili s mjerama i modelima nastave, učenici su se jako veselili nastupu pred publikom uživo, a to su pokazali i svojom svirkom

Redali su se nastupi čak 163 sudionika iz Istarske i Primorsko-goranske županije. Bili su to velikim dijelom učenici glazbenih škola Ivana Matetića-Ronjgova iz Pule i Rijeke, Umjetničke škole Poreč, Glazbenih odjela pri OŠ Vladimira Nazora iz Pazina i OŠ "Milan Brozović" iz Kastva. Domaćin i organizator Umjetnička škola Matka Brajše Rašana iz Labina nastupila je s učenicima iz matične škole u Labinu, kao i iz područnih odjela u Potpićnu, Buzetu i Lovranu. Osim učenika, nastupili su i studenti klavira i glazbene pedagogije Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli - Muzičke akademije u Puli, a uz učenike i studente zasvirali su i profesori klavira. Na klavirskom maratonu izvođena su djela različitih stilova, od Baha, Mozarta, Bethovena, Šopena De Bussya i drugih velikih kompozitora, najvećim dijelom klasične glazbe, a našlo se prostora i za nešto zabavne i popularne glazbe. Maraton je uspješno organiziran poštujući sve epidemiološke mjere.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini