Premijera baleta 

"Pinocchio" 21. travnja u HNK Varaždin

| Autor: Hina
(Snimio Vedran Karuza/Novi list)

(Snimio Vedran Karuza/Novi list)


Premijera baleta Pinocchio koji je nastao u  koprodukciji s Baletom Ivan pl. Zajc iz Rijeke u okviru konzorcija K-HNK, održat će se u nedjelju 21. travnja na Velikoj sceni HNK u Varaždinu, priopćilo je HNK Varaždin.

Koreografiju, koncept i dramaturgiju potpisuje prvak riječkog Baleta Michele Pastorini. 

Riječ je o plesnoj avanturi za djecu i njihove roditelje te sve odrasle koji nisu izgubili dijete u sebi, čiju originalnu glazbu potpisuje Marin Butorac, scenografiju i kostimografiju Aleksandra Ana Buković, a svjetlo Kristian Baljarevski.

Produkcija je temeljena na, svim generacijama omiljenom, romanu Carla Collodija, napominje HNK i dodaje kako prilagodba ostaje vjerna izvornom zapletu, dodajući dašak humora i šarma te otkrivajući i neke tajne sporedne priče. 

Kroz razigranu koreografiju, ističe HNK, publika i ansambl zajedno tragaju za srži Pinocchijeve avanture, a ovo baletno iskustvo postaje zajedničkim umjetničkim putovanjem koje najmlađima nudi užitak, raspiruje maštu i potiče ljubav prema plesnoj i kazališnoj umjetnosti.

Koreograf Michele Pastorini napominje kako ova verzija oživljava sve likove, ukazujući da je svatko od njih važan za priču.

Ravnateljica Baleta Maša Kolar ističe kako ova kultna priča kroz sjajnu koreografiju plesača Michelea Pastorinija iznalazi novi identitet kroz njegov osebujan pristup priči o lutku koji silno želi postati dječak. 

Intendantica Senka Bulić rekla je kako je  riječki balet kojeg vodi Maša Kolar, oduševio varaždinsku publiku gostovanjem Plamteće vode prošle godine. Nakon toga smo dogovorili koprodukciju na baletnom diptihu  Sad i nikad više, a suradnju nastavili i na baletu za djecu, rekla je Bulić.

Ulogu Pinocchija u alternaciji plešu  Thomas Krähenbühl i  Federico Rubisse, Geppetta Valentin Chou i Ali Tabbouch, Plavu vilu Ksenija Krutova, Marta Voinea Čavrak i Mio Sumiyama, Zrikavca  Álvaro Olmedo i Giorgio Otranto, Lisicu Janne Boere i Noa Gabriel Siluvangi, a Mačka Soyoka Iwata i Maria Matarranz de las Heras.  U ostalim su ulogama Alejandro Polo , Giorgio Otranto, Noa Gabriel Siluvangi,  Alessia Tacchini , Isabelle Zabot, Mio Sumiyama, Gabrielle Colson i Yurika Kimura. Iz pozadine su čuje glas dramskog glumaca Aleksandra Cvjetkovića.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini