SVETVINČENAT

Susret s Damirom Karakašem sutra u Gradskoj loži: VAŽAN ROMAN O DEMONSKOM HRVATSTVU I NEIZRECIVOJ GLADI

| Autor: Patricija SOFTIĆ

Šikuti Machine nastavljaju s programom "Susreti s umjetnicima" koji provode u sklopu projekta Nevidljiva Savičenta.

 

Nakon Josipa Pina Ivančića, u Savičentu sutra dovode pisca Damira Karakaša povodom objave njegovog najnovijeg romana "Proslava". Svi štovatelji lika i djela ovog iznimno talentiranog i brutalno iskrenog Ličanina, nakon večerašnje pulske promocije u Klubu-Knjižari na Giardinima u 19 sati, imat će tako priliku i sutra u 20 sati u Gradskoj loži u Savičenti prisustvovati razgovoru s piscem i čuti više o njegovom dosadašnjem radu, s posebnim naglaskom na novom romanu "Proslava". Moderator programa i razgovora je Mario Benčić, a posebni gosti su Dario Marušić i Noel Šuran koji bi s umjetnikom mogli i nešto zasvirati.

Otkako je izašao roman, Damir je na svojevrsnoj turneji po Hrvatskoj, a "Proslava" ne prestaje intrigirati i zabavljati javnost, kao i svaki njegov roman do sada, od putopisa "Bosanci su dobri ljudi" (1999.), preko zbirki priča "Kino Lika" (2001.) i "Eskimi" (2007.) i svake naredne knjige koju je do sada objavio. Mnoge njegove drame i romani u zadnjih su deset godina realizirani kao kazališne predstave, dok je po knjizi "Kino Lika" redatelj Dalibor Matanić snimio istoimeni, višestruko nagrađivan film. Inače, malo je poznato da je Karakaš još kao tinejdžer objavljivao karikature i crteže u brojnim novinama u bivšoj Jugoslaviji, a nagrađen je i s nekoliko uglednih nagrada za karikaturu.

Projekt Nevidljiva Savičenta, sufinanciran sredstvima iz Europskog socijalnog fonda, provodi Općina Svetvinčenat u partnerstvu s udrugama civilnog društva Šikuti Machine, Apoteka - Prostor za suvremenu umjetnost, Mediteranski plesni centar (ZPA) i Povijesna udruga Kaštel. Ovaj sinergijski projekt lokalne samouprave i organizacija civilnog društva cilja ostvariti društvenu promjenu razvojem novog modela sudioničkog upravljanja u kulturi usmjerenog prema održivom kulturnom razvoju Općine Svetvinčenat.

Pozivajući se na koncept "prevođenje tradicije u suvremenu kulturu" partneri će osmisliti i realizirati umjetničke programe koji odgovaraju potrebama lokalne zajednice.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini