U ROJCU PREDSTAVIO ROMAN "GAD"

ELIŠA PAPIĆ: Autoru je najveća muza - medicina

| Autor: Vanesa BEGIĆ
Eliša Papić predstavio je svoju knjigu "Gad" u Rojcu

Eliša Papić predstavio je svoju knjigu "Gad" u Rojcu


Književna večer u Dnevnom koju organizira Savez udruga Rojca održana je unutrašnjem dvorištu Rojca, a publici je Eliša Papić predstavio svoj drugi roman "Gad", te održan je i koncert izvođača Sidh-Ri, benda iz romana, benda koji ne postoji, ali čije pjesme i album su vrlo stvarni.

U razgovoru s Katerinom Radetić autor je kazao da je sam objavio roman, da je to skratilo put i neke muke, te da je najvažnije da autor vjeruje u tekst. Govorio je i o iskustvu pisanja prvog romana, te kako je prvih 50 stranica napisao prije dvije-tri godine. Naglasio je da treba trenirati jezik i ideje te da je njegova najveća muza medicina. Radetić je kazala da je to ljubavna knjiga, te da su svi likovi verzija njega, ljudi koje poznaje.

Eliša Papić, glazbenik, pisac i liječnik, rođen je u Puli 1992. godine gdje je završio osnovnu i srednju školu. Zatim seli u Rijeku gdje je završio Medicinski fakultet. Iza sebe ima nekoliko EP-ova i albuma: "Chapters" (2018.), "Chaos Buddy" (2019.), "Let Me Tell You About" (2020.) i "Amy" (2021.), njegove su se kratke priče našle u užem i širem izboru nekoliko književnih natječaja (Prozak, Metafora, Sedmica & Kritična Masa i dr.), pobjednik je Festivala europske kratke priče (FEKP) 2019. godine, te je autor je romana "Šest žica i Stetoskop" (Naklada Bošković, 2017.) i pjesničke zbirke "Aurora" (Vlastita naklada, 2020.).

"Gad" je metafikcijski roman o Henryu, koji se, nakon što je uhvaćen u preljubu, doseljava kod svojega starijega brata Maxa, uspješnog pisca. Henry tada, na Maxov prijedlog, pokušava proraditi svoju situaciju kroz pisanje kratkih priča, ali sve se zakomplicira u trenutku kada likovi iz njegovih priča, nezadovoljni time kako su pisani, ožive i pobjegnu u stvarni svijet. Henry i Max primorani su zaputiti se u nestabilnu, novu stvarnost kako bi vratili likove na svoje mjesto, a putem će otkriti da ništa nije onakvim kakvim se čini, pa tako čak ni njihov odnos, mogli su nazočni saznati iz razgovora autora i moderatorice.

Programi u Dnevnom boravku realizirani su sredstvima Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, Zaklade Kultura nova i Grada Pule.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum