književni susret kod izvora

BADAVCA: Poezija i proza pod vedrim nebom

| Autor: Davor ŠIŠOVIĆ
Tomislav Milohanić Slavić

Tomislav Milohanić Slavić


Nakon proslova odnosno uobičajenog "Čtenja Istarskog razvoda", što je dužnost koju posljednjih godina na Badavci obavlja Drago Draguzet, te pozdrava organizatora i voditelja ove priredbe Tomislava Milohanića, uslijedila su čitanja poetskih i proznih uradaka sudionika ovogodišnjeg susreta

 

Tradicionalni književni susret na Badavci, izvoru žive vode pokraj sela Rapavel u Karojskome polju, i ove je godine okupio pjesnike i prozaiste iz Istre i drugih krajeva Hrvatske, koji su pred publikom iz obližnjih mjesta nastupili uz geslo "Nebo se penje na usne".

Moje drago serce

Nakon proslova odnosno uobičajenog "Čtenja Istarskog razvoda", što je dužnost koju posljednjih godina na Badavci obavlja Drago Draguzet, te pozdrava organizatora i voditelja ove priredbe Tomislava Milohanića, uslijedila su čitanja poetskih i proznih uradaka sudionika ovogodišnjeg susreta.

Vjekoslava Jurdana predstavila se pričom o Katarini Zrinskoj "Moje drago serce" kojom je pobijedila je desetom književnom susretu Dr. Stjepan Kranjčić. Na istom susretu drugo je mjesto osvojio Tomislav Šovagović, koji je publici na Badavci predstavio svoju nagrađenu priču "Putovanje", o smrti blaženog Alojzija Stepinca.

Diana Rosandić Živković pročitala je priču "Kamen" iz svoje knjige "Strah od konja", dok je Daniel Mohorović pročitao svoju priču "Pina i karlo sin" na zvučnoj labinskoj cakavici. Tomislav Milohanić Slavić se predstavio također prozom, čakavskom pričom "Štabelo zasoleno" u kojoj je progovorio o neslozi u obitelji.

Avelina Damijanjević Draguzet pročitala je priču "Boj van daj sreću dobri judi!" iz svoje nove zbirke, Danila Linić pročitala je nekoliko zapisa o baštini, a književni program susreta zaključio je Drago Draguzet pričom "Potopljena brajda, aj, joh!".

Glazba i ples

Plesom i glazbom susret su obogatili članovi Folklornog društva Kumpanija Kosirići iz Tinjana, učenici Područne škole Karojba, te Avelina i Drago Draguzet, koji će također čitati dijelove Istarskog razvoda, a na poprištu ovog zanimljivog književnog druženja priređena je i izložba slika Amine Konate Visintin. Književni susret na Badavci tradicionalno organizira Istarski ogranak Društva hrvatskih književnika u suradnji s Udrugom Valigaštar i Gradskom knjižnicom Poreč, a pokrovitelji su mu općine Karojba, Višnjan i Tinjan.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini