BOOKtiga Festival

Počelo odbrojavanje do omiljenog Festivala pročitanih knjiga u Poreču

| Autor: Glas Istre
(Foto: Knjižnica Poreč)

(Foto: Knjižnica Poreč)


Ovogodišnji 17. međunarodni BOOKtiga Festival pročitanih knjiga održava se od 19. do 23. travnja u Parku Matije Gupca te u prostorima Gradske knjižnice Poreč gdje će posjetitelji moći otkriti nove i stare naslove na omiljenom sajmu rabljenih knjiga i  pridružiti se razgovoru piscima na književnim gostovanjima.

"Doživite „Ljeta s Marijom“ uz dobitnicu Nagrade BOOKtiga, pridružite se pjesmi i priči Malog Teatra, upoznajte roman o gubitku i sjećanju Ivice Prtenjače, zavucite se u glazbene 60-e sa Zlatkom Gallom, odvažite se u pisanju s Kristianom Novakom, saznajte koju nam priču donose romani „Listanje kupusa“ i „Slučaj vlastite pogibelji", pokažite svoje znanje na pub kvizu, prisjetite se razvoja knjige uz radionicu iluminacije, saznajte što će vam ispričati Sanja Pilić, zasladite se uz sirovu hranu, sudjelujte u aukcijama, volontirajte i susretnite neka poznata i nepoznata lica. Osim novih književnih naslova, nadamo se da ćete s Festivala ponijeti i pokoje lijepo sjećanje i zanimljivu anegdotu", poručju iz organizacije.

(Foto: Gradska knjižnica Poreč)(Foto: Gradska knjižnica Poreč)

Ove godine, među ostalim, tematizirat će se i utjecaj suvremenog na tradiciju čitanja te propitkivati koliko vremena u danu provodimo pred knjigom, a koliko pred zaslonima.

Iz tog razloga, pisci su odlučili doprijeti do čitatelja onako kako je najlakše – preko zaslona pametnih telefona. Iz organizacije obećaju da će se svojski potruditi doći do čitatelja, podsjetiti na čaroliju pisane riječi, pozvati na ovogodišnju BOOKtigu, a uz to planiraju  ponuditi i mali znak pažnje…

"Sama realizacija neka ostane za sada iznenađenje, a otkrivat ćemo je u idućim danima", najavljuju iz BOOKtiga. 


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum