Obnovljena prošlogodišnja uspješnica

TEATAR FORT FORNO: "Istarske priče" od srijede na pozornici austrougarske utvrde u Balama

| Autor: Bojana ĆUSTIĆ JURAGA
(Neven LAZAREVIĆ)

(Neven LAZAREVIĆ)


Prva ovosezonska predstava na programu je u srijedu, 3. srpnja, a potom "Istarske priče" Borisa Senkera u režiji Roberta Raponje, igraju svake srijede i subote tijekom srpnja u Fort Fornu u Balama. Dogovorena su i gostovanja u Višnjanu, prostoru starog kamenoloma Cave Romane u Vinkuranu, te na kraju sezone, 28. kolovoza, na pulskom Kaštelu

Predstava "Istarske priče" Borisa Senkera u režiji Roberta Raponje, prošlogodišnja uspješnica Teatra Fort Forno iz Bala, i ove će godine uveseljavati publiku u revitaliziranoj austrougarskoj tvrđavi nadomak Bala. Prva ovoljetna izvedba "Istarskih priča", koje se bave poviješću Istre kroz vizuru Bala, na programu je u srijedu, 3. srpnja, a riječ je o netom obnovljenoj predstavi koja, prema riječima Roberta Raponje, poznatog redatelja i dramskog pedagoga iz Pule s osječkom adresom, donosi i nekoliko novosti.

Energična i vedra

- "Istarske priče" Borisa Senkera, predstava koje je prošle godine imala premijeru u Fort Fornu u Balama, ove godine je obnovljena, i vjerujem da će biti jednako svježa, energična i vedra kao i prošle godine. U predstavi će se pojaviti neka nova lica, a to su Davor Tarbuk, Dominik Karaula, Mario Tomašić, Domagoj Ivanković, Tena Milić Ljubić, Anna Jurković, te glazbenici Ervin Lustig i Anđela Ćaćić. Glumac Rade Maričić dobio je glavnu ulogu u seriji koja se upravo snima, te je Anamarija Juričić angažirana kao projekt menadžer u Crvenim Nosovima, pa smo njih zamijenili novim izvođačima, ali smo zato ojačali glazbeni dio predstave, te će se glazba Massima Brajkovića izvoditi uživo, kaže Raponja.

Prva ovosezonska predstava je na programu u srijedu, 3. srpnja, a potom "Istarske priče" igraju svake srijede i subote tijekom srpnja u Fort Fornu u Balama, a dogovorena su i gostovanja u Višnjanu, prostoru starog kamenoloma Cave Romane u Vinkuranu, te na kraju sezone 28. kolovoza na pulskom Kaštelu.

- Ansambl je uigran, raspjevan, rasplesan, a predvodi ga Igor Pavlović, kaže Raponja. Objašnjava i da su zadnje probe te posljednje kondicijske i glumačke pripreme održane nadomak Osijeka u Vardarcu, a glumci u Bale stižu 1. srpnja. Slijede generalna i tehnička proba u Fort Fornu te potom na radost publike - predstava može početi. Paralelno će se događati i rad na novoj predstavi "Sanjari budućnosti", koji također autorski potpisuju Senker, Raponja i Brajković. Pretpremijere "Sanjara", koji su drugi dio planirane trilogije Fort Forna u čijemu te su svojevrsni hommage vizionarima i sanjarima koji su od Pule stvorili i veliku ratnu luku ali i turistički grad, najavljene su za 2. i 7. kolovoza, a svečana praizvedba 10. kolovoza.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum