PRAIZVEDBA AUTORSKOG PROJEKTA

PUTOVANJE KROZ ZBRDAZDOLIJU Večeras na baljanskom Trgu Bembo prva premijera za najmlađe u izvedbi TEATRA FORT FORNO

| Autor: Vanesa BEGIĆ

Publiku će Zbrdazdolijom kroz igru voditi mladi glumci Dominik Karaula i Grgur Grgić, a riječ je interaktivnoj maštovitoj scenskoj igri, namijenjenoj mlađoj međunarodnoj publici

Praizvedba autorskoga projekta "Putovanje kroz Zbrdazdoliju" redatelja Roberta Raponje dogodit će se u danas u 18 sati na Trgu Tomaso Bembo u Balama. Riječ je o ujedno i o prvoj premijeri za najmlađe Teatra Fort Forno iz Bala, a koju uz ovo "kazalište s vizijom" organiziraju Općina Bale, Turistička zajednica općine Bale i Mon Perin d.o.o.

- Volim raditi i smišljati predstave za djecu. Obvezujuće je to: tu nema laži, djeluje samo iskrenost, spontanost, etičnost i promišljena i namaštana ritmičnost svih elemenata od kojih je predstava satkana. Volim i gledati predstave s dječjom publikom, nerijetko me iznenade njihove reakcije - učim od njih. Želja mi je da što duže gledam i doživljavam svijet njihovim očima i čistim dušama. Teatar Fort Forno pozvan je na International puppet festival in Nanchong, Sechuan (Kina) od 28. rujna do 4. listopada s malom kazališnom formom s elementima lutkarske animacije, koju je trebalo uobličiti i domisliti. To me potaknulo da domaštam zajedno sa svojim suradnicima predstavu o razigranom putovanju kroz prostore dječje igre unutar jednog šarenog kruga. Kuda sve putuju i što spoznaju na svom putovanju otkriti vam je, stoga pozivam male i velike da dođu na Trg u Bale upoznati Zbdrazdolce i da se upute s njima u kazališnu avanturu, kazao je Robert Raponja.

Publiku će Zbrdazdolijom kroz igru voditi mladi glumci Dominik Karaula i Grgur Grgić, a riječ je interaktivnoj maštovitoj scenskoj igri, namijenjenoj mlađoj međunarodnoj publici.

foto

Predstava je to o prijateljstvu, strpljivosti i toleranciji, koja zagovara čovjekovu odgovornost prema prirodi i svemiru.

Producenti predstave su Jasminka Mesarić i Miran Hajoš. Glazbu je skladao Darko Čuvedić, kostimografija, scenografija i lutke djelo su Sande Štrković, a uz nju, vizualni identitet predstave potpisuje i Robert Raponja. Suradnik za lutkarsku animaciju je Nenad Pavlović, koji je i asistent redatelja. Suradnik za scenski pokret je Filip Sever. Oblikovanje šminke djelo je Ane Šantar, a likovno oblikovanje plakata potpisuje Krešimir Tomac.

Istaknimo i da je "Putovanje kroz Zbrdazdoliju" treći kazališni projekt nastao u produkciji Teatra Fort Forno, u sklopu kojeg su protekle dvije sezone izvedene predstave: "Istarske priče i "Sanjari budućnosti" autorskog trojca kojeg čine Boris Senker, Massimo Brajković i Robert Raponja. Ove su predstave, a na inicijativu i u produkciji Mon Perina d.o.o i Plinija Cuccurina, igrane u utvrdi Fort Forno u Balama, austrougarskoj utvrdi koja je obnovljena i pretvorena u impresivnu kazališnu pozornicu. Zasluga je to društva Fort Forno iz Bala, a posebice Zaklade Mon Perin, idejnog začetnika i osnivača Plinija Cuccurina i Općine Bale.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of