POSTIZBORNO KOALIRANJE

Plenković potvrdio da ima 76 potpisa za sastav nove Vlade. Na pitanje dolazi li u obzir suradnja s još nekim opcijama, BIO JE PRILIČNO REZOLUTAN!

| Autor: Glas Istre
Andrej Plenković (Hina)

Andrej Plenković (Hina)


Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković dao je izjavu nakon sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća te stranke. Potvrdio da je već ima parlamentarnu većinu, odnosno nužnih 76 potpisa.

"Rezultati na izborima su fascinantni, mi smo pobijedili u 9 jedinica od 11. U jedine dvije u kojima je SDP bio jači, ostvarili smo povijesno najbolji rezultat. Ono što ostaje kao žal je malo glasova koji su nedostajali za još tri mandata ", započeo je Plenković, javlja Index.

Govorio je i o dogovoru kojim je osigurao 76 potrebnih ruku u saboru.

"Nismo gubili vrijeme jutros, Hrvatska nema vremena za čekanje, Zagreb nema vremena za čekanje. Razgovarali smo sa svim predstavnicima manjina, s HNS-om, s Čačićem. Svi su oni spremni podržati HDZ, dati potpise za vladu. S njima smo odlično surađivali u prošlom mandatu, oni su naš izbor za potreban broj potpisa kako bismo od predsjednika dobili mandat. Zadovoljni smo svi, na sastanku je bilo dosta konsenzusa", rekao je Plenković.

Kazao je da se već čuo s predsjednikom Zoranom Milanovićem, a u formiranje parlamentarne većine kreće čim prikupi sve potpise.

Na novinarsko pitanje bi li surađivao s opcijom koju čine Pametno, SSIP i Fokus i još neki za novu većinu, odgovorio je:

"Nismo s njima razgovarali, nisu slali neke simpatične signale prema nama u kampanji. Dogovorili smo ovo danas, ako se netko želi pridružiti, može, ali neće biti prtljanja", rekao je Plenković. "Ne moram više ni s kim ako neću. Meni je 76 dosta. Ako hoću, mogu, ako neću, ne moram", poentirao je Plenković.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of