USUSRET IZVANREDNIM IZBORIMA

ZAGREBAČKI GRADONAČELNIK DOŠAO PODRŽATI PAZINSKI MOŽEMO! Tomašević: Za veće promjene je potrebna većina u Gradskome vijeću Pazina

| Autor: Anđelo DAGOSTIN
Suzana Jašić i Tomislav Tomašević (Snimio Milivoj Mijošek)

Suzana Jašić i Tomislav Tomašević (Snimio Milivoj Mijošek)


- Lista Možemo! ima nakon lokalnih izbora dvije gradonačelničke pozicije u Hrvatskoj - u Zagrebu i u Pazinu. Nedostajalo je samo petnaestak glasova da osvojimo još jednog pazinskog vijećnika, tako da se pokazuje da je svaki glas bitan, kazao je danas zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević.

Na pazinski Trg slobode došao je podržati pazinski Možemo! pred nadolazeće izbore za Gradsko vijeće koji će se održati 3. listopada. Podsjetimo, Možemo! je u Pazinu uz izvršnu vlast osvojio četiri vijećnička mandata (od 13), a sada se nada još boljem rezultatu.

"Pokazalo se u ovih nekoliko mjeseci što se i u Zagrebu i u Pazinu može napraviti, međutim, za veće promjene je potrebna većina u Gradskome vijeću", istaknuo je Tomašević. Pozvao je građane Pazina da izađu na izbore i podrže listu Možemo! kako bi "gradonačelnica Jašić krenula dalje sa svim promjenama koja je obećala u kampanji".

Odgovarajući na naše pitanje na koji način mogu surađivati i izmjenjivati iskustva Zagreb i Pazin imajući u vidu veliku razliku u broju stanovnika, Tomašević je izjavio kako je suradnja već krenula odmah nakon izbora na temu EU projekata.

- Ima nekih stvari gdje Grad Zagreb može naučiti od gradova u Istri poput Pazina, ali i obrnuto. Gospodarstvo i turizam su područja u kojima definitivno možemo surađivati. Podsjetit ću, participativno upravljanje i budžetiranje već je pokrenuto u Pazinu, a ono će se nadograditi i unaprijediti s novom vlašću. Moramo što više uključivati građane u donošenju odluka, to je nešto što je i naša politička vrijednost u Zagrebu i tu možemo itekako surađivati", poručio je Tomašević.

- Od izbora očekujem sve najbolje, odgovorila je pazinska gradonačelnica Suzana Jašić na pitanje prognoze izbornih rezultata. Kazala je da je zajedno sa zamjenikom Draganom Družetom u posljednjih tri mjeseca bila "u žrvnju", ali ne kao dio kampanje, već redovnog rada. Sada se okreću kampanji. "Mi smo ljudi koji smo se aktivirali u politici zbog toga što smo bili nezadovoljni smjerom kuda ide grad. Sada smo u poziciji da možemo promijeniti ono što smo smatrali pogrešnim", kazala je Jašić.

Predstavila je nositeljicu pazinske liste Možemo! na idućim izborima, a to je profesorica matematike, sportašica i voditeljica popularnog penjačkog kluba. "Enna Peroš je iznimno uporna, hrabra i odlučna osoba", kazala je Jašić dodavši da se odlično snalazi u propisima i procedurama, te da joj je iznimna suradnica.

- Prvo nas dobro pogledajte. Mi vam nismo superheroji, mi smo najobičniji ljudi, građani i građanke Grada Pazina. Inovativni smo, informirani, vrlo smo stručni u svojim profesijama, kreativni i vrlo strastveni u našim hobijima, kazala je Peroš. Napomenula je da će se zalagati za razvoj gospodarstva, odgoja i obrazovanja, projekata iz fondova, a prije svega naglasila važnost komunikacije s građanima.

Listu još čine Sandi Matijašić, Tanja Grubiša, Barbara Širol Aleksić, Nikša Peroš, Mirnes Mujić, Iva Bakarčić, Goran Farkaš, Renco Jurić, Jelena Pacijent, Petar Gojtanić, Marina Udovičić i Radenko Sloković.

Bitniji od rejtinga su rezultati

Zagrebački je gradonačelnik Tomislav Tomašević upitan da komentira tragediju u zagrebačkim Mlinovima gdje je otac, austrijski državljanin, ubio troje malodobno djece i pokušao samoubojstvo.

- To je doista velika tragedija i strašan zločin u kojem je troje djece izgubilo život. Prije svega moja duboka sućut obitelji. Za sada bih se suzdržao od bilo kojih daljnjih komentara. U kontaktu smo s nadležnim institucijama, čekamo daljnje informacije, a dok one ne dođu, dok ne znamo još okolnosti ove strašne tragedije, ne bih dalje ništa komentirao osim izrazio duboku sućut obitelji", izjavio je gradonačelnik Tomašević koji je danas boravio u Pazinu kako bi iskazao potporu listi Možemo! na izborima za Gradsko vijeće Pazina, koji će se održati 3. listopada.

Komentirajući sve bolji rejting platforme Možemo! Tomašević je kazao da je rejting "prolazna kategorija i ono što je svakako bitnije od rejtinga su rezultati politika koje radimo". "Uključili smo se u politiku zato da mijenjamo stvari i po tome će nas na kraju ocjenjivati građani. Niti smo ushićeni s dobrim rezultatima niti smo nekad zabrinuti s lošim rezultatima. Ono što je bitno je da se držimo svog programa i da se držimo obećanja koje smo građanima dali prije izbora", izjavio je Tomašević.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater