DIP

Izabrani vijećnici iz reda pripadnika nacionalnih manjina za vijeća ROVINJA, SVETE NEDELJE, VIŠNJANA I VRSARA

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Snimio Milivoj Mijošek)

Ilustracija (Snimio Milivoj Mijošek)


Državno izborno povjerenstvo objavilo je rezultate dopunskih izbora za predstavnike nacionalnih manjina u vijećima u Rovinju, Svetoj Nedelji, Višnjanu i Vrsaru.

Za predstavnicu talijanske manjine u vijeću Grada Rovinja na jučer održanim dopunskim izborima kandidirala se Roberta Ugrin kao nositeljica liste Istarskog demokratskog sabora (IDS), je te od ukupno 1.619 građana s pravom glasa, glasovalo njih 148, te su 144 listića važeća i 4 nevažeća. IDS i Roberta Ugrin tako su izabrani u rovinjsko Gradsko vijeće odlukom 144 birača.

U Općini Sveta Nedjelja birali su se članovi iz reda pripadnika bošnjačke nacionalne manjine. Na obrađenim biračkim mjestima je bilo 72 birača, od kojih je njih 40 pristupilo glasovanju. Također 40 je važećih listića, te je Istarski demokratski sabor (IDS) s nositeljicom liste Maksidom Beganović osvojio 24 glasa, a Kandidacijska lista grupe birača s nositeljem liste Kemalom Heveševićem 16 glasova.

U općinsko Vijeće Svete Nedelje odlukom birača izabrana je Maksida Beganović (IDS).

U Višnjanu su održani dopunski izbori za članove Vijeća iz reda pripadnika talijanske nacionalne manjine, te je od 156 birača na obrađenim biračkim mjestima, glasovanju pristupilo njih 35. Važećih listića je bila 28, te nevažećih 7, te je Nezavisna lista Višnjan - NLV s nositeljem liste Frankom Košetom osvojila 28 glasova (100%), što ujedno znači i mjesto u višnjanskom Vijeću.

U Općini Vrsar održani su dopunski izbori za člana općinskog vijeća iz reda pripadnika talijanske nacionalne manjine, te je od 74 birača na obrađenim biračkim mjestima, glasovanju pristupilo njih 54. Važećih listića je bilo 54, te je Kandidacijska lista grupe birača s nositeljem liste Celesteom Geromettom osvojila 31 glas, a Kandidacijska lista grupe birača s nositeljem liste Mariom Gasparinijem 23 glasa. U Općinsko vijeće Vrsara izabran je Celeste Gerometta.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of