mtb utrka

Deveta utrka na četiri kvarnerska otoka

| Autor: Hina
Ilustracija (Pexels)

Ilustracija (Pexels)


Od 16. do 20. travnja očekuje nas deveto izdanje 4 Islands MTB race, petodnevnoj etapnoj brdskoj biciklističkoj utrci čiji je osnovni cilj promocija brdskog biciklizma kao rekreacije, hobija, sporta i stila života.

Sudionici iz 40 različitih zemalja okupit će se na četiri kvarnerska otoka, ove godine s novim redoslijedom otoka, ali s još uzbudljivijim stazama Krka, Cresa, Lošinja i Raba.

U 2024. godini, hrvatski Kvarnerski otoci bit će domaćini 272 spektakularna kilometra brdskog biciklizma. Usponi možda nisu dugi, ali se postepeno akumuliraju, a 6.210 metara uspona kroz pet dana nagovještava koliko je staza zahtjevna. Budući da 4 Islands ima prestižno priznanje biti dijelom serije Epic pod okriljem Ironman Group tim više je naglašen status događaja kao vrhunskog natjecanja u brdskom biciklizmu.  Zanimljivo je da se zemlje poput Švicarske, Južne Afrike i Njemačke ističu kao glavni doprinositelji, zajedno čineći 30 posto ukupnog broja sudionika, a više od 400 strastvenih vozača koji formiraju više od 200 timova, dovoljno govori o trajnoj privlačnosti i uzbuđenju koje okružuje 4 Islands MTB race. Također, moguće je natjecati se u više kategorija, što omogućuje natjecateljima različitih dobnih skupina utrkivati se rame uz rame s profesionalcima ovog sporta, a što ovu utrku čini posebnom.

"Ono što izdvaja „4 otoka“ nije samo uzbuđenje natjecanja, već i zadivljujuće putovanje kroz prirodne ljepote i kulturnu baštinu Kvarnera. Od surovih staza do panoramskih obala i šarmantnih sela, sudionici će proći očaravajuće krajolike Krka, Cresa, Lošinja i Raba, uranjajući u bit avanture i otkrića.“ izjavio je organizator projekta, Tomislav Zobec.
Privlačnost događaja pridonosi jedinstveni element putovanja morem, sa sudionicima koji kreću na nezaboravno putovanje Jadrolinijinim trajektima. Druga etapa utrke kreće s trajekta Jadrolinije, simbolizirajući besprijekoran spoj kopnene i morske avanture.
 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini