KANDIDAT IDS-A ZA GRADONAČELNIKA POREČA

LORIS PERŠURIĆ: Imam tim, konkretan program i snagu nastaviti s projektima koji će rezultirati još većim napretkom i jednakim razvojem svih mjesnih odbora

Među nama ima osoba koje se bave poljoprivredom, turizmom, ugostiteljstvom, obrazovanjem, oni su poduzetnici i obrtnici. Svatko će od njih kroz svoju perspektivu pomoći da postanemo još kvalitetniji grad za život, grad koji brine o svim svojim generacijama, grad koji je lider, rekao je Peršurić

S jučerašnje konferencije za medije

S jučerašnje konferencije za medije


- Imam tim, konkretan program i snagu nastaviti s projektima koji će rezultirati još većim napretkom i jednakim razvojem svih mjesnih odbora. U protekle četiri godine u našem su Poreču realizirani generacijski projekti na koje sam, prije svega kao Porečan, a onda i kao gradonačelnik, izuzetno ponosan, kazao je na jučerašnjoj konferenciji za medije aktualni porečki gradonačelnik Loris Peršurić, koji je ujedno i IDS-ov kandidat za gradonačelnika Poreča na predstojećim lokalnim izborima. U uvali Peškera predstavio je članove kandidacijske liste te 10 točaka za Poreč koje su u planu za iduće četiri godine.

Tim mladih punih ideja

Peršurić, koji je i nositelj kandidacijske liste za gradsko vijeće IDS-a, kazao je da svi kandidati, zajedno s njime, imaju volju, želju i ljubav za napredak Poreča.

To su Adriano Jakus, Nensi Beato Baturić, Zoran Rabar, Eugen Stanissa, Michela Bravar Kovačić, Dejvid Lakošeljac, Azra Brođanac, Andrea Crevato, Gordana Šušljik, Karla Žužić, Roland Kosinožić, Toni Diklić, Marina Pacenti i Luka Simonetti. Peršurić je predstavio i kandidata za zamjenika gradonačelnika- Elia Štifanića koji je i do sad bio njegov zamjenik. Kaže da je riječ o doktoru znanosti iz znanstvenog polja ekonomije, a nedavno je, završetkom specijalističkog studija, stekao titulu sveučilišnog specijalista financijskog prava trgovačkih društava.

- Ljudi koji su sa mnom na listi mladi su, puni ideja, uključeni u svakodnevni život našeg Poreča u različitim sferama. Među nama ima osoba koje se bave poljoprivredom, turizmom, ugostiteljstvom, obrazovanjem, oni su poduzetnici i obrtnici. Svatko će od njih kroz svoju perspektivu pomoći da postanemo još kvalitetniji grad za život, grad koji brine o svim svojim generacijama, grad koji je lider, rekao je Peršurić i naglasio da su se zajedno zalagali za jednaku zastupljenost svih područja grada, gradskih i prigradskih naselja te zastupljenost žena na listi koja je na razini od 40 posto.

Budući razvoj i perspektiva

Nadalje, Peršurić je naveo 10 točaka na kojima u idućih nekoliko godina planira temeljiti svoj rad. To su proširenje porečkog Doma za starije i nemoćne osobe, uređenje područja Peškere (donošenje Urbanističkog plana uređenja u suradnji s građanima), dovođenje kanalizacije u sva naselja i dovršenje izgradnje pročistača, pokretanje usluge brige o starijima u njihovom domu i dnevnog boravka po mjesnim odborima te nastavak sufinanciranja dopunskog zdravstvenog osiguranja porečkim umirovljenicima. Prema planu, predviđa se i nastavak uređenja starogradske jezgre te obnova Marafora i Eufrazijeve bazilike. Projektirat će i treću novu osnovnu školu u Novoj Vasi, obnoviti Gornji vrtić, a pritom stalno ulagati u socijalne i zdravstvene programe.

Posljednjih nekoliko točaka odnose se na ulaganje u prometnu infrastrukturu i obnovu lokalnih cesta, dovođenje mreže brzog interneta u sva kućanstva na Poreštini, dovršetak izgradnje nogometnog kampusa te nastavak uređenja gospodarskih zona, uz privlačenje investicija i otvaranje cjelogodišnjih radnih mjesta.

- To je osnova budućeg razvoja i perspektiva koju možemo ostvariti u našem gradu, zaključio je Peršurić i dodao da će se Poreč sigurno nastaviti razvijati, biti kvalitetno mjesto za život i uvijek će se misliti o svakom stanovniku.

Kvalitetan socijalni program

Osim izgradnje dviju osnovnih škola u Finidi i Žbandaju, čime se konačno realizirala jednosmjenska nastava, Peršurić je istaknuo i izgradnju ukupno tri nova vrtića s jaslicama u Žbandaju, Dračevcu i Velom Maju.

- Uredili smo i vratili građane na našu gradsku rivu, nastavili s projektom dovođenja kanalizacije u sva porečka naselja, kao i izgradnju pročistača. Dovršili smo porečku zaobilaznicu u punom profilu, obnovili neke od najfrekventnijih prometnica i pokrenuli projektiranje međuzaobilaznice koja će spojiti Gornje Špadiće s Osnovnom školom Finida i Facinkom, kazao je Peršurić pa naglasio da je tijekom prethodne četiri godine, do pojave epidemije, broj novih radnih mjesta stalno rastao, a osim toga je, zahvaljujući socijalnom programu koji slovi kao jedan od najkvalitetnijih u Hrvatskoj i brizi o svim generacijama, Poreč dvije godine za redom proglašen gradom s najboljom kvalitetom života u Hrvatskoj.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom