BUZET

Učenici Osnovne škole Vazmoslav Gržalja predstavili cjelogodišnji Eko projekt "Drvo": NAJSTARIJE STABLO LIPE U ISTRI SE NALAZI U OKOLICI SLUMA

| Autor: Gordana ČALIĆ ŠVERKO
Jedan od punktova izložbe "Drvo" (G. ČALIĆ ŠVERKO)

Jedan od punktova izložbe "Drvo" (G. ČALIĆ ŠVERKO)


Učenici su izrađivali nakit od drvenih pločica. Buzetski osnovci istražili su kulturnu i duhovnu baštinu zavičaja i to sve kroz cjelogodišnji školski projekt kojeg su u Osnovnoj školi Vazmoslav Gržalja proveli pod nazivom "Drvo"

Posvojili su stablo, jasen u školskom dvorištu i o njemu se brinuli. Naučili da se najstarija lipa u Istri nalazi u Slumu blizu Buzeta, i da u njeno šuplje deblo stane šest osoba. Izrađivali su nakit od drvenih pločica. Buzetski osnovci istražili su kulturnu i duhovnu baštinu zavičaja i to sve kroz cjelogodišnji školski projekt kojeg su u Osnovnoj školi Vazmoslav Gržalja proveli pod nazivom "Drvo".

Sudjelovali gotovo svi učenici i učitelji

Zanimljivosti užeg i šireg zavičaja pretočene u učeničke radove, predstavljene su na prigodnoj izložbi koja će se moći pogledati do početka proljetnih praznika, do 17. travnja.

- Od 2006. godine naša je škola eko škola i u kontinuitetu provodimo školske projekte. Ove godine odlučili smo se za projekt pod nazivom "Drvo" kroz koji smo istražili na koji sve način drvo možemo prikazati, rekla je ravnateljica Jadranka Bartolić Muzica.

Zavičajnim projektom koji se već dugi niz godina provodi u buzetskoj školi, cilj je potaknuti kreativnost svih učenika u svakom segmentu. Njime je obuhvaćeno svih 473 osnovaca Osnovne škole Vazmoslav Gržalja, u 29 razrednih odjela iz matične škole Buzet te područnih škola u Roču, Vrhu i Lanišću.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater