UZ GRADSKU TRŽNICU

U rekonstruiranoj upravnoj zgradi poduzeća "Usluga": PAZIN DOBIVA PODUZETNIČKI INKUBATOR

Potpisivanje ugovora o gradnji Poduzetničkog inkubatora u Pazinu (M. RIMANIĆ)

Potpisivanje ugovora o gradnji Poduzetničkog inkubatora u Pazinu (M. RIMANIĆ)


Nakon provedenog javnog natječaja, od dvije prispjele ponude povoljnijom je ocijenjena ona "Vladimira Gortana" iz Pazina, koji će, kako je rekao Žufić, posao obaviti za 175 dana od uvođenja u posao, a radovi će, dodao je započeti idući tjedan

Pazinski gradonačelnik Renato Krulčić potpisao je s Darvinom Žufićem, direktorom "Vladimira Gortana" i Tomislavom Hekom, direktorom "Učke-konzalting" ugovor o gradnji Poduzetničkog inkubatora u Pazinu. Uvodno je Krulčić izvijestio kako će se Poduzetnički inkubator urediti u rekonstruiranoj nekadašnjoj upravnoj zgradi poduzeća "Usluga" smještenoj uz gradsku tržnicu na adresi Jože Šurana 3.

Natječaj

- Ukupna vrijednost projekta je 2.901.664,13 kuna, dok su ukupni prihvatljivi troškovi 2.773.936,49 kuna. Budući da intenzitet potpore iznosi 98,41 posto Grad Pazin će od Europskog fonda za regionalni razvoj bespovratno dobiti 2.730.093,31 kuna, izvijestio je Krulčić.

Nakon provedenog javnog natječaja, od dvije prispjele ponude povoljnijom je ocijenjena ona "Vladimira Gortana" iz Pazina, koji će, kako je rekao Žufić, posao obaviti za 175 dana od uvođenja u posao, a radovi će, dodao je započeti idući tjedan. Ukupna vrijednost ugovorenih poslova na rekonstrukciji i opremanju poslovne zgrade - Poduzetnički inkubator u Pazinu iznosi 1.432.664,13 kuna. "Učka-konzalting" također je izabrana nakon javnog natječaja, a posao nadzora obavit će za 60.250 kuna.

Ovim će se projektom rekonstruirati i adaptirati nekorišteni prostori u samom središtu Pazina, a time će se, dodala je Maja Stranić Grah, pročelnica Upravnog odjela za financije i proračun Grada Pazina, budućim korisnicima, mladim poduzetnicima ponuditi pet potpuno uređenih i opremljenih prostora za početak poduzetničke aktivnosti. Uz to u zgradi će se opremiti multimedijski prostor za održavanje radionica i sastanaka, te ured voditelja inkubatora. U inkubatoru će se kreirati proizvodi i usluge koje koriste poduzetnici početnici u razvoju svog poslovanja, s ciljem privlačenja investicija i stvaranja mogućnosti za otvaranje novih radnih mjesta u malom i srednjem poduzetničkom sektoru.

- Odgovor je to na realne potrebe lokalnog gospodarstva i poduzetništva koje su uvjetovane globalnim gospodarskim i tržišnim kretanjima, ali i stanjem lokalnog gospodarstva

i poduzetničke klime, rekla je Stranić Grah, dodajući kako je svrha projekta uspostaviti poslovno-potpornu infrastrukturu Poduzetničkog inkubatora u Pazinu s povezanim uslugama za poduzetnike-početnike.

Infrastruktura

U sklopu inkubatora, kao poduzetničke infrastrukture, korisnicima će na raspolaganje biti opća i specijalizirana infrastruktura, oprema i povezane usluge potrebne poduzećima u njihovim početnim koracima u učvršćivanju poslovanja i osiguranja dostatnih kapaciteta za nastavak poslovanja na otvorenome tržištu s razvijenom konkurencijom iz zemlje i inozemstva. Kapaciteti inkubatora odgovarat će na potrebe poduzetnika-početnika, odnosno na zahtjeve koji se pred njih postavljaju u segmentima poslovanja, razvoja ljudskih resursa, poslovnog upravljanja, iznalaženja financijskih sredstava za daljnja ulaganja, umrežavanje i razmjenu ideja sa ostalim poduzetnicima, ali i širim spektrom dionika iz ostalih područja, naročito u početnom razdoblju poslovanja. (M. RIMANIĆ)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini