MORSKE RADOSTI ZA NAJHRABRIJE

FOTO / U RAPCU ODRŽANO TRADICIONALNO NOVOGODIŠNJE KUPANJE: Za tridesetak Labinjana i Pazinjana bilo je ugodno hladno

| Autor: Branko BIOČIĆ
(Snimio Branko Biočić)

(Snimio Branko Biočić)


Tridesetak hrabrih Labinjana i Pazinjana, uglavnom labinskog Triatlon kluba Albona Extreme i pazinske sportske udruge Trickeri kojima su se pridružili članovi Društva podvodnih aktivnosti Rabac te nekoliko "običnih" građana i stranaca okupilo se i ove godine prvog siječnja na plaži pored svjetionika na tradicionalnom Novogodišnjem kupanju.

Oni manje hrabri i suzdržani promatrali su s ograde i plaže zajedničko fotografiranje a zatim i ulazak u more gdje su se kupači zadržali desetak minuta.

(Snimio Branko Biočić)

Bilo je vremena i za loptanje te na kraju za ispijanje šampanjca kojeg je otvorio dugogodišnji sudionik ove akcije Lučano Sošić iz Labina.

- Ovo mi je 19. puta da sudjelujem u ovom novogodišnjem kupanju. Svako toliko sam u moru i zimi pa ne osjećam hladnoću. Mislim da je danas temperatura mora negdje 13-14 stupnjeva, rekao je Lučano, a Pazinjan Ivan Lončar je dodao:

- Došlo nas je 15 iz Pazina, ja sam ovdje već petnaesti - šesnaesti put. Društvo je dobro, to je nešto posebno za početak godine. Voda je ugodno hladna, rekao je Lončar.

(Snimio Branko Biočić)

Iz Gračišća se u Rabac spustio Salih Borić koji je nakon izlaska iz mora rekao:

- Svaki mjesec se kupam u Poreču i Rapcu ali prvi put sudjelujem u ovoj akciji i na ovoj plaži. Odlično je, fenomenalno, nije ni tako hladno, super je to za cirkulaciju, zaključio je Salih.

(Snimio Branko Biočić)

Alek Dragojević iz Labina doveo je na novogodišnje kupanje prijatelja Nijemca Pascala Julliena koji je kupio kuću u Labinu

- Toplije je nego prije dvije godine kad sam se zadnji puta ovdje kupao. Inače, bio sam u moru i prije 15 dana, rekao je Alek a njegov prijatelj Pascal je dodao

- Malo je svježe ali nije prehladno. Ući ću još jednom u more, rekao je Pascal dok mu je supruga u jakni pridržavala ručnik.

(Snimio Branko Biočić)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of