NOVOGODIŠNJE KUPANJE U RAPCU

FOTOGALERIJA / Ove godine oboren rekord s više od 50 hrabrih kupača s Labinštine te iz Pazina, a bilo je i turista

| Autor: Branko Biočić


I ove godine 1. siječnja u 13 sati na plaži nedaleko od svjetionika u Rapcu Triatlon Klub "Albona Extreme" Labin i TRickeri iz Pazina organizirali su 21. novogodišnje kupanje u Rapcu u kojem je sudjelovalo više od rekordnih 50 hrabrih kupača s područja cijele Labinštine, Pazinštine, a bilo je i nekoliko turista.

Temperatura vani i u moru bila je oko 12 stupnjava, ali to nije smetalo kupačima, među kojima je bilo i djece, da se prvi put ove godine okupaju u moru. Za sve je zaslužan agilni predsjednik Triatlon kluba Albona Extreme iz Labina Lučano Sošić koji je u moru, već po tradiciji, otvorio pjenušac.

"Krenuli smo prije 21 godinu s ovim novogodišnjim kupanjem 1. siječnja i svake godine nas je sve više. Lani je bilo 35 kupača, a ove godine više od 50 i još pristižu. Nismo nikoga posebno zvali, objavili smo najavi i ljudi samo dolaze, dovode i prijatelje i svoje goste. Najvažnije je da držimo tradiciju i da se to nastavi. Dobro je to za zdravlje, a ujedno promoviramo i naš Rabac. Kada izađemo iz mora, bolje se osjećam", rekao je Lučano, a njegov pazinski kolega iz Trickera Goran Krstić dodao:

"To je i za nas tradicija. Dolazimo već 16-17 godina na novogodišnje kupanje u Rabac na poziv naših prijatelja iz kluba Albona Extreme. Iz Pazina nas je ove godine stiglo desetak, super je, kad uđeš u vodu malo je hladno, ali kada se tijelo privikne možeš biti i dvadeset minuta u moru", rekao nam je Goran Krstić, predsjednik Trickera iz Pazina.

Sedamdesetogodišnjak Pajo Borić iz Gračišća česti je kupač u Rapcu.

"Kupam se u svim godišnjim dobima. To je odlično za cirkulaciju, fenomenalno za zdravlje kada se navikneš", rekao je Pajo.

Među kupačima je bilo najviše domaćih, no bilo je i stranaca iz Njemačke, Slovenije i Slovačke. Kupače i mnogobrojne gledatelje uz ogradu i na stijenama kuhanim je vinom počastila TZ Labin.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater