USKORO NOVI SADRŽAJI U BIVŠEM MIRNAPACKU

PROMJENE SU VEĆ DOBRO VIDLJIVE U Rovinju koncem godine zabavni centar


Rovinj će dobiti zabavu, vratit će se i "noćni" život, mladi neće voziti po Poreču, Puli, Rijeci i vraćati se kući, a opet, sve će se nalaziti u strogom centru grada, no isto tako dovoljno daleko od prvih susjeda-spavača. Osim toga, i temeljem kuloarskih priča, novi će prostor svim generacijama omogućiti provod

 

Red, rad i disciplina riječi su koje danas krase djelatnike, ali i kooperante Valalte, koja od konca prošle godine u svom posjedu ima objekt nekadašnjeg Mirnapacka. I dok je kupoprodaja između Mirnapacka i Valalte prošla bez većeg interesa javnosti, namjera da se na ruševini nekadašnje tvornice za ambalažu ribljih proizvoda izgradi novi zabavni centar daleko jače je odjeknula iz više razloga. Ponajviše, jer Rovinj kao jedan od najturističkijih gradova na Jadranu nema noćnog života, koji je zamro zatvaranjem Monvija, te je posljednjih desetak i više godina sveden na noćni život kafića.

Većina je "za"

Dakle, od tisuću Rovinjaca, zasigurno njih 999 pozdravit će otvaranje zabavnog centra. Jer, Rovinj će dobiti zabavu, vratit će se i "noćni" život, mladi neće voziti (i piti) u Poreču, Puli, Rijeci i vraćati se kući a opet, sve će se nalaziti u strogom centru grada no isto tako dovoljno daleko od prvih susjeda-spavača. Osim toga, i temeljem kuloarskih priča, novi će prostor svim generacijama omogućiti provod za one od 7 do 77 godina, i njega će, opet, navodno definirati muzika i DJ-evi koji će je puštati. A kada smo već kod DJ-eva, mnoge će obradovati vijest prema kojoj će jedan od poznatijih i glazbeno iskusnijih DJ-eva biti Tomo in der Mühlen (Rovinjcima poznatiji i kao jedan od voditelja TV emisije "Tvoje lice zvuči poznato").

U ovoj priči, zasigurno, ono što će zasmetati čitatelja pregršt je riječi navodno, odnosno ograđivanja tipa kako se čuje ili kako se kaže. Na svemu tome potrebno je zahvaliti poslovno šutljivoj Valalti, koja više desetljeća o svom biznisu, pa i kada je riječ o dobrom i nagradama, mudro šuti. Njihova (ne)komunikacija s medijima stvar je očito samo njima razumljive poslovne politike. S druge strane novinarima je zadatak da propituju, a javnost da ima pravo na točnu informaciju. Dakle, ono što smo saznali ( i snimili), prenosimo.

Konkretno, na terenu su djelatnici, a radovi i promjene na građevini su vidljive. Na željeznom portunu ovješena je obavijest odnosno odobrenje Grada za prekop javne površine kojom se investitoru Valalti d.o.o. na lokaciji Vijenac braće Lorenzetto, radi izvedbe građevinskih radova objekta na vodovodnu mrežu, isti dozvoljavaju. Osim toga, doznajemo, i da su radovi od strane grada dozvoljeni do 1. srpnja - iz razloga jer nisu bučni, ne proizvode zvukove i nikome ne smetaju. Nakon tog datuma, građevinski se radnici manjim dijelom, kao i dizajneri i arhitekti sele u unutrašnjost građevine, i startaju s uređenjem interijera koje će se odvijati tijekom svih ljetnih mjeseci. Datum otvorenja novog zabavnog centra bio bi početak rujna, da bi iz pouzdanijih izvora ipak doznali da će to biti početkom prosinca.

(Napisala i snimila Nina ORLOVIĆ RADIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM I ONLINE IZDANJU 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum