kod Spomenika palim borcima

FOTO / Povodom Dana Europe i pobjede nad fašizmom u Bujama položen vijenac

| Autor: Zvonimir Guzić
(Snimio: Zvonimir Guzić)

(Snimio: Zvonimir Guzić)


Povodom Dana Europe i pobjede nad fašizmom kod Spomenika palim borcima u Bujama predsjednica Udruge antifašista Bujštine Vesna Žmak i gradonačelnik Buja Fabrizio Vižintin položili su vijenac i zapalili svijeću.

Sve okupljene najprije je pozdravio Edi Andrijašić uime Udruge antifašista Bujštine prisjećajući se svih žrtava fažizma iz II. svjetskog rata, spomenuvši i stradale u Domovinskom ratu te zahvalivši na dolasku predstavnicma udruga hrvatskih branitelja koji su također zapalili svijeće i položili kod spomenika.

(Snimio: Zvonimir Guzić)(Snimio: Zvonimir Guzić)

(Snimio: Zvonimir Guzić)(Snimio: Zvonimir Guzić)

Na kraju se svima okupljenima obratio i gradonačelnik Buja Vižintin istaknuvši bitnost stvaranja zajednice europskih država koje doprinosi jedinstvu među narodima i garancija je mira i stabilnosti.

"Danas smo se okupili i da bi uz pobjedu nad fažizmom proslavili i Dan Europe odnosno Schumanovu deklaracija iz 1950. godine koja je označila početak ujedinjena Europe. Doprinos koji mirna i civilizacijska Europa može dati neophodan je za održavanje miroljubivih odnosa", citatom iz deklaracije završio je svoj govor gradonačelnik.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater