Pićansko vijeće

Omogućena prodaja i izvan trgovina na javno-prometnim površinama

| Autor: Branko Biočić
Pićan (Snimio Branko Biočić)

Pićan (Snimio Branko Biočić)


Općinsko vijeće Pićna usvojilo je Odluku o suglasnosti za potpisivanje sporazuma financiranju zajedničkih troškova provedbe projekta »Paz(in)kluzivna škola 2« i Sporazum o financiranju zajedničkih troškova provedbe projekta »Paz(in)kluzivna škola 3« kojom se daje suglasnost općinskom načelniku Deanu Močiniću za potpisivanje tih sporazuma.

Iz bespovratnih sredstava

Obrazlažući te dokumente Tamara Damijanić u ime Grada Pazina istaknula je kako je Grad Pazin potpisao s Ministarstvom znanosti i obrazovanja i Agencijom za strukovno obrazovanje odraslih ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte koji se financiraju iz sredstava Europskog socijalnog fonda.

Projektima »Paz(in)kluzivna škola 2« i »Paz(in)kluzivna škola 3« su obuhvaćeni, među ostalim, i učenici s teškoćama u razvoju s područja Općine Pićan, te im se projektom osigurava pomoćnik u nastavi. Nakon završetka projekta sastavljeni su konačni obračuni troškova koji su realizirani u iznosu koji nije pokriven od strane Europskog socijalnog fonda ili Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije, te će stoga nakon potpisa Sporazuma Općina Pićan pokriti dio troškova projekata u ukupnom iznosu od 7.047,91 eura.

Stručna suradnica za poslove proračuna, računovodstva i financija Samanta Floričić Fonović obrazložila je prijedlog Godišnjeg izvješća o izvršenju Proračuna Općine Pićan za 2023. godinu. Za razdoblje od prvog siječnja do 31. prosinca prošle godine ostvareni su prihodi i primici u visini od 1.794.771,38 eura, a rashodi i izdaci u visini od 1.625.108,31 eura što rezultira viškom prihoda od 169.663,07 eura. Ostvareni višak 2023. godine pokriva preneseni manjak prethodne godine od 3.850,00 eura te ostaje višak prihoda u iznosu od 165.813,07 eura koji se prenaša u sljedeću godinu i koji će se koristi prilikom donošenja izmjena i dopuna Proračuna Općine Pićan za 2024. godinu.

Vijeće je usvojilo i pripadajuća Izvješća o izvršenju Programa javnih potreba za 2023. godinu. Usvojen je i prijedlog prvih izmjena i dopuna općinskog proračuna za ovu godinu kojim je predloženo povećanje prihoda i primitaka u iznosu od 448.195,00 eura, s uključenim viškom prihoda poslovanja iz 2023. godine u iznosu od 165.000,00 eura, pa prihodi i primici iznose 3.686.920,00 eura. Predloženo je i povećanje rashoda i izdataka u istom iznosu, pa rashodi i izdaci iznose također 3.686.920,00 eura. Povezano s prethodnom točkom, također su jednoglasno usvojene i odluke o izmjenama i dopunama pripadajućih programa javnih potreba: Dopunjen je Pravilnik o mjerilima i postupku upisa djece u Dječji vrtić »Lišnjak« čime se jasnije uređuje i definira trajanje potpisanog Ugovora o međusobnim pravima i obvezama u korištenju programa Dječjeg vrtića »Lišnjak« i korisnika usluga vrtića, odnosno djece čiji roditelji nemaju prebivalište na području Općine Pićan te je usvojen i Plan upisa djece u Dječji vrtić »Lišnjak« za pedagošku 2024./2025. godinu.

Donesena je Odluka o izboru najpovoljnijeg ponuditelja u postupku prodaje nekretnine k.č. 22224/17 k.o. Pićan kojom se prihvaća ponuda u iznosu od 118.819,80 eura, koju je ponudio Belušič prijevoz iz Potpićna. Usvojena je i Odluka o prodaji nekretnine k.č. 22224/24 k.o. Pićan kojom se prodaji nekretnine u vlasništvu Općine Pićan 1/1, u naselju Zajci u Poduzetničkoj zoni Pićan jug koja će biti formirana parcelacijom k.č. 22224/19 k.o. Pićan. Nekretnina predstavlja neizgrađeno građevinsko zemljište gospodarsko proizvodno – poslovne namjene a početna cijena prodaje nekretnine koja će biti formirana parcelacijom iznosi 49.500,00 eura. Usvojena je Odluka o mjestima i uvjetima trgovine na malo izvan prodavaonica na području Općine Pićan, kojom se propisuju mjesta na kojima se može obavljati trgovina na malo na određene načine izvan prodavaonica, propisuje vanjski izgled prodajnih objekata i uvjeti za obavljanje trgovine na malo izvan prodavaonica.

Redoslijed izvođenja radova

Trgovina na malo izvan prodavaonica moći će se na području Općine Pićan obavljati na javno-prometnim površinama i na površinama u privatnom ili drugom zemljištu koje imaju pristup s javno-prometne površine na štandovima i klupama izvan tržnica na malo, prodaja putem kioska, prodaja putem automata, prigodna prodaja na sajmovima, izložbama, priredbama i ostalim manifestacijama.

Prodaja robe na malo izvan prodavaonica moći će se obavljati na prostoru trga u Pićnu, na prostorima uz prirodne znamenitosti, npr. slapu Sopot, na prostorima namijenjenih sportu i rekreaciji, na prostorima ispred sakralnih objekata, na prostorima ispred osnovnih škola, na prostorima javno prometnih površina uz javne objekte kao što su društveni, lovački i vatrogasni domovi.

Vijećnici su usvojili i Odluku o utvrđivanju redoslijeda dionica nerazvrstanih cesta i puteva za asfaltiranje na području Općine Pićan u 2024. godini, kojom je utvrđen redoslijed kojim će se dionice asfaltirati nakon provedenog postupka javne nabave i sklopljenog Ugovora o izvođenju radova, a radovi će se izvesti do iskorištenja sredstava prema utvrđenom redoslijedu.

Općinske nekretnine

Donesena je Odluka o izboru najpovoljnijeg ponuditelja u postupku prodaje nekretnine k.č. 22224/17 k.o. Pićan kojom se prihvaća ponuda u iznosu od 118.819,80 eura, koju je ponudio Belušič prijevoz iz Potpićna. Usvojena je i Odluka o prodaji nekretnine k.č. 22224/24 k.o. Pićan kojom se prodaji nekretnine u vlasništvu Općine Pićan 1/1, u naselju Zajci u Poduzetničkoj zoni Pićan jug koja će biti formirana parcelacijom k.č. 22224/19 k.o. Pićan. Nekretnina predstavlja neizgrađeno građevinsko zemljište gospodarsko proizvodno – poslovne namjene a početna cijena prodaje nekretnine koja će biti formirana parcelacijom iznosi 49.500,00 eura.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum