ROVINJ

Otvoren područni odjel Dječjeg vrtića "Neven" na Mondelacu: OBNOVLJENA ZGRADA, A USKORO ĆE KRENUTI I DOGRADNJA

| Autor: Nicole TODORIĆ
Djeca se vratila u vrtić na Mondelacu

Djeca se vratila u vrtić na Mondelacu


Radovi su obavljeni u planiranom roku, a tijekom trajanja, djeca su bila privremeno smještena u zgradi područnog odjela "Valbruna"

Posjetom rovinjskog gradonačelnika Marka Paliage službeno je otvoren područni odjel Mondelaco Dječjeg vrtića "Neven", nakon što je tijekom mjeseca dovršena energetska obnova zgrade. Obnova je započela početkom kolovoza, a radovi su dovršeni početkom studenog. Do kraja godine bit će uređeno i igralište na vanjskoj površini vrtića, na kojem će se postojeće sprave zamijeniti novima. Tijekom posjeta najavljen je i početak pribavljanja potrebne dokumentacije za realizaciju projekta nadogradnje vrtića radi povećanja postojećih kapaciteta.

A tijekom trajanja ovih radova izvedena je toplinska izolacija vanjskih zidova i stropa, zamijenjena je dotrajala stolarija energetski efikasnijom kao i unutarnja rasvjeta. Također, ugrađeni su fotonaponska centrala i sustav grijanja na plin. Radove u vrijednosti od milijun kuna izvodila je tvrtka "Miramare" iz Rovinja, dok je stručni nadzor u vrijednosti od 43.000 kuna obavila tvrtka "Učka konzalting" iz Pazina.

Gradu se zahvalila ravnateljica DV-a "Neven" Sandra Orbanić, a uz gradonačelnika Marka Paliagu, vrtić su posjetili pročelnica Odjela za društvene djelatnosti Edita Sošić Blažević, pročelnica Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo i izgradnju Tanja Mišeta i predsjednik Upravnog vijeća DV «Neven» Emil Nimčević.

Radovi su obavljeni u planiranom roku, a tijekom trajanja, djeca su bila privremeno smještena u zgradi područnog odjela "Valbruna". Kako su i sama djeca otkrila tijekom posjeta, boravak u vrtiću na Valbruni ostao im je u lijepom sjećanju, ali su ipak sretna što su se vratila u obnovljenu zgradu, a najviše ih veseli to što zgrada ima čak dva dimnjaka kroz koja im Djed Mraz ovog Božića može donijeti poklone. U znak zahvale, djeca su priredila prigodan program.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of