FAŽANA

Otvoren natječaj za dodjelu za dodjelu studentskih stipendija

Arhiva

Arhiva


Natječaj Općine Fažana za dodjelu studentskih stipendija za aktualnu akademsku godinu otvoren je do kraja mjeseca listopada. Koliko će stipendija biti dodijeljeno i u kojoj visini, odlučit će općinski načelnik Radomir Korać ovisno o broju osvojenih bodova i ukupnoj masi sredstava planiranih za ovu namjenu.

U protekloj je akademskoj godini, da podsjetimo, stipendije u mjesečnom iznosu od 500 do 1.000 kuna primao 51 student te još petero apsolvenata. Za tu je namjenu u općinskoj kasi bilo pripremljeno 400 tisuća kuna. Pravo na sudjelovanje na ovom natječaju ostvaruju redoviti studenti preddiplomskog, diplomskog ili stručnog studija, koji na području Fažane imaju prebivalište duže od 36 mjeseci. Uvjet je i da studenti ne primaju stipendiju iz nekog drugog izvora.

Uz zahtjev za dodjelu općinske potpore, koja se podnosi poštom ili osobno Jedinstvenom upravnom odjelu Općine, valja priložiti i dokaze o državljanstvu i prebivalištu, potvrdu o upisu na redoviti studij, potvrdu Porezne uprave o prihodima članova domaćinstva iz 2017. godine, ali i potvrdu o prihodima od iznajmljivanja nekretnina, original ili presliku ocjena u prethodnoj godini, presliku priznanja ili diplome o sudjelovanju na natjecanju znanja, potvrde nadležnog tijela o članovima zajedničkog domaćinstva te ostale isprave kojima studenti ostvaruju dodatne bodove, kao što je potvrda o smještaju u podstanarstvu ili o teškoj bolesti člana obitelji. Studenti koji su pravo na stipendiranje ostvarili do akademske 2008./2009. godine, za cjelokupno trajanje studija prema ranijim propisima, dužni su općinskoj upravi dostaviti potvrdu o upisu u sljedeću godinu studija. (Z. S.)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater