ZABRANA NAPUŠTANJA MJESTA PREBIVALIŠTA

Od početka nadzora ukupno 623 građana na Poluotoku nije imalo propusnice. Doznajemo koliko je osoba u Istri PREKRŠILO MJERU SAMOIZOLACIJE

| Autor: Danijela BAŠIĆ- PALKOVIĆ
Najviše građana bez propusnice zatečeno je na punktovima postavljenim na ulazima i izlazima iz Grada Pule, budući da je tu i najgušći promet (Milivoj MIJOŠEK)

Najviše građana bez propusnice zatečeno je na punktovima postavljenim na ulazima i izlazima iz Grada Pule, budući da je tu i najgušći promet (Milivoj MIJOŠEK)


Istarska policija od 24. ožujka nadzire provođenje Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta. Policijski punktovi uspostavljeni su na ulaznim i izlaznim cestovnim pravcima svih istarskih gradova, no nadzor se vrši i prilikom kontrole građana tijekom poduzimanja redovnih policijskih radnji.

Pridržavaju li se građani uputa i imaju li potrebne propusnice pitali smo glasnogovornicu PU istarske Natašu Vitasović.

- Neznatan broj građana nema valjanu propusnicu i ne ispunjavaju uvjete za napuštanje mjesta prebivališta i stalnog boravka, te se njima uz upozorenje onemogućava napuštanje mjesta prebivališta.  Od početka nadzora ukupno 623 građana nije imalo propusnice. Najviše građana bez propusnice zatečeno je na punktovima postavljenim na ulazima i izlazima iz Grada Pule, budući da je tu i najgušći promet, navela je Vitasović.

Istaknula je da građani shvaćaju važnost dosljednog provođenja ovih mjera, kao i važnost same Odluke koja je donijeta u cilju smanjenja dnevnih kretanja i zaustavljanja širenja COVIDA-19, te su u komunikaciji s policijskim službenicima susretljivi i ne negoduju.

- Također, vidljivo je da prate objave u medijima i unaprijed pripreme propusnice i osobni dokument, a što uvelike olakšava kontrolu i utječe na bolju protočnost prometa, kazala je Vitasović.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum