(NE)ODGOVORNOST

U jednoj općini u središnjoj Istri zabilježena su dva slučaja kršenja samoizolacije. NAČELNIK: OSOBNO SAM PRIJAVIO JEDNOG SUGRAĐANINA JER NIJE POŠTIVAO MJERE!

| Autor: Anđelo DAGOSTIN
(Boris KOVAČEV/CROPIX)

(Boris KOVAČEV/CROPIX)


"Odmah su me ljudi počeli nazivati za propusnice još dok je na televiziji u ponedjeljak načelnik Stožera civilne zaštite Istarske županije Dino Kozlevac objavljivao da se uvodi zabrana putovanja između općina i gradova, odgovara nam gračaški načelnik Ivan Mijandrušić na pitanje kako funkcionira sustav propusnica. Napominje da im je službeni mail zakrcan zahtjevima, a zato su na njihovom rješavanju angažirali sve zaposlenice te odmah rješavaju zahtjeve.

- Za neke ljude to je napravilo pomutnju, primjerice jedan ima registrirano prebivalište u Općini Gračišće, živi u Pazinu, dok su mu djeca kod punice u trećoj općini, pojašnjava načelnik Mijandrušić.

Uopće ne primaju stranke, a osim putem interneta, zahtjevi za općinska odobrenja (za one koji se ne koriste internetom) mogu se ostaviti u loži ispod općinske zgrade te se rješavaju kao i oni internetski.

- Prijavljena su dva slučaja nepoštivanja samoizolacije, a jednog od njih sam ja prijavio kad sam vidio da ne poštuje mjere, kaže Mijandrušić te poručuje da svatko mora biti svjestan situacije te se maksimalno treba poštovati donesene odluke.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum