PAZINSKI GRADONAČELNIK UPRILIČIO JE PRIJEM ZA STIPENDISTE

Novac uložen u obrazovanje najbolje je ulaganje


Pazinski gradonačelnik Renato Krulčić sa suradnicima upriličio je prijem za stipendiste Grada Pazina. Uz dobre želje u osobom životu, ali i uspjeh u obrazovanju upoznao ih je kako su u ovoj školskoj, odnosno akademskoj godini potpisana su tri nova ugovora s učenicima i 20 novih ugovora sa studentima stipendistima. Tako Grad Pazin ove godine stipendira sveukupno 65 stipendista, dakle 42 od ranijih godina i 23 nova, a od toga 15 je učenika i 50 studenata, za koje je u gradskom proračunu osigurano 460 tisuća kuna.

- To je najbolje uložen novac poreznih obveznika, jer ulaganje u obrazovanje najbolje je ulaganje, rekao je Krulčić stipendistima. Poručivši im kako su oni budućnost ovoga grada, jer će nakon završetka školovanja stečenim znanjima i vještinama nastaviti graditi i razvijati Pazin i Pazinštinu na dobrobit svih njenih građana.

Upoznao ih je i s načinom stipendiranja, odnosno dodjelom stipendija temeljem novog Pravilnika, a najveća je razlika u odnosu na raniji da nema više kriterija materijalnog položaja, dok su pojačani socijalni kriteriji, povećan je broj bodova za deficitarnost zanimanja, a uvedeno je vrednovanje volonterskog angažmana prema broju ostvarenih volonterskih sati u prethodnoj akademskoj godini. Stoga vjeruje kako će se stipendisti u skladu sa svojim afinitetima volontiranjem uključiti u društveni život grada, a svojim ga idejama i obogatiti. Stipendisti koji jednom dobiju gradsku stipendiju, ostvaruju pravo na njenu isplatu do kraja školovanja, pod uvjetom da redovito upisuju više studijske godine. Pojedinačni mjesečni iznos stipendije za učenike iznosi 550 kuna, a za studente 700 kuna. Krulčić je podsjetio kako je ove godine bilo više prijavljenih za dodjelu studentskih stipendija u odnosu na lanjsku, tako da je nakon nekoliko godina opadanja broja prijava od lanjske jeseni broj kandidata za stipendije povećan.

- Grad svojom politikom stipendiranja nastoji poticati izvrsnost, ali i prepoznavati potrebe tržišta rada i biti osjetljiv na socijalni status stipendista, ali i njihov angažman u zajednici, rekao je Krulčić na kraju. (M. RIMANIĆ)   

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater