PRVI DAN ANTONJE U ROVINJSKOM SELU

MANJE VINARA, VIŠE MASLINARA: Šampionska titula Vivodi za malvaziju, Matoševiću za merlot i Branku Rajko za ulje

| Autor: Nina ORLOVIĆ RADIĆ


Od ostalih vinara zlatnom su se okitile malvazije Herak&Smoljan, Mako Črnac, Grota, Vivoda, Panjokam te još jednom Herak&Smoljan

U novom velebnom šatoru večeras su prezentirana vina i ulja Rovinjštine. Na Antonji, najstarijoj izložbi vina i maslinovog ulja u Istri proglašeni su ovogodišnji laureati.

U konkurenciji najboljih bijelih vina, na 29. po redu izložbi dodijeljeno je čak sedam zlatnih medalja od kojih je malvazija Vivoda dobila je i šampionski predznak. Od ostalih vinara zlatnom su se okitile malvazije Herak&Smoljan, Mako Črnac, Grota, Vivoda, Panjokam te još jednom Herak&Smoljan. Sve su malvazije zlato zaslužile za vina proizvedena primjenom moderne tehnologije.

Kad je riječ o crnim vinima, također proizvedenih modernom tehnologijom merlot fameje Matošević proglašen je šampionskim, dok je zlatno priznanje ponio Vivoda.

Za ulja 13 zlata

Na 17. izložbi maslinovog ulja pobjedu je, baš kao i lani odnio uljar Branko Rajko koji je osvojio i šampionsku titulu. Uz njega zlatne medalje osvojilo je 13 maslinara - Cvetko Baštovanović, Ennio Cherin, Zoran Zanini, Goran Barbaro, Rino Brajnović, Zoran Zanini, Elida i Ozren Knežević, Dalibor Milić, Aleksandar Rajić, OPG Diego Marožin, OPG Juraj Mastilović, UŠP Buzet, Šumarija Rovinj te Davor Iskra.   Uz zlatne, dodijeljeno je i 13 srebrnih, deset brončanih medalja kao i sedam počasnih plaketa.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I ONLINE IZDANJU OD NEDJELJE

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini