ROVINJSKO SELO

ANTONJA I FESTIVAL ISTARSKE SUPE uz još bogatiji program 28. izložbe vina te 16. izložbe maslinovog ulja

S konferencije za novinare u Rovinjskom Selu

S konferencije za novinare u Rovinjskom Selu


Analize su u tijeku, a kao i obično, rezultati će biti objavljeni na manifestaciji kada će biti dodijeljene i nagrade, dok će tijekom večeri stručne osobe pojasniti kvalitetu ovogodišnjih vina i maslinovih ulja kroz analitiku

Na konferenciji za medije u petak je u Rovinjskom Selu predstavljen bogat program već tradicionalne manifestacije Antonje i Festivala istarske supe, a predstavili su ga zamjenik gradonačelnika Kristijan Damjanić, predsjednik Vijeća mjesnog odbora Rovinjsko Selo Vlado Cvitić i gradski vijećnik Emil Radovan.

- S programom započinjemo već u četvrtak, 17. siječnja kada će se održati sveta misa jer je sv. Antun zaštitnik Rovinjskog Sela. Nakon toga uslijedit će bogat zabavni, kulturno-umjetnički i sportski program, a sve završava Festivalom istarske supe u subotu, 19. siječnja, izjavio je Cvitić.

Kušanje vina i domaćeg ulja

U četvrtak se program nastavlja u popodnevnim satima, kada će se održati malonogometni turnir Antonja Kup, u kojemu sudjeluju ekipe iz Rovinjskog Sela, a koji započinje u 17 sati u dvorani Valbruna. Petak, 18. siječnja, predviđen je za već dugogodišnju, 28. po redu, izložbu vina te 16. izložbu maslinovog ulja Rovinjštine. Program započinje već u 15 sati, kroz vođene besplatne degustacije vina i maslinovih ulja za posjetitelje. Valja napomenuti kako je ove godine predano 43 uzoraka vina i 87 uzoraka maslinovog ulja. Analize su u tijeku, a kao i obično, rezultati će biti objavljeni na manifestaciji kada će biti dodijeljene i nagrade, dok će tijekom večeri stručne osobe pojasniti kvalitetu ovogodišnjih vina i maslinovih ulja kroz analitiku.

U petak, s početkom u 17 sati, kreće kulturno-umjetnički dio i to nastupom KUD-a Stjepan Žiža, nakon kojega će se na pozornici predstaviti polaznici Moderne glazbene škole B music sumještana Eleonore Dobrović i Luke Brgića, a do kasno u noć za zabavu će biti zaduženi upravo Eleonora i Luka uz njihov novoosnovani El Bend. Kroz program u petak posjetitelje će voditi poznati glas Suzane Modrušan Krošnjak.

Subota označava centralni dio manifestacije, a posjetitelje očekuje, po 6. put, Festival istarske supe. Festival započinje u 17 sati s prikazom pripreme istarske supe, nakon čega slijedi natjecanje u njenoj pripremi. Devetero prijavljenih ekipa iz svih krajeva Istre predvođeno vinarima natjecat će se u dvije kategorije, pripremi tradicionalne i kreativne supe. Ocjenjivat će ih stručni žiri te proglasiti nagrade za obje kategorije. Osim toga, prezentirat će se najnovija verzija Supa box-a, originalne drvene kutije koja sadrži sve što je potrebno za izradu istarske supe, uz recept.

Kupnjom bukalete punjenje gratis

Centralni dan manifestacije obilježit će u popodnevnim satima svirači na tradicionalnim instrumentima, harmonikaši i kantaduri. Predstavit će se i mlade seljanske nade, Kevin i Ketrin Bugarin. Od 21 sat, posjetitelje Sela zabavljat će Šajeta sa svojim bendom, a nakon njega pozornicu preuzima Mauro Staraj & La Banda. Subotnji program vodit će Dražen Turina Šajeta.

U petak i subotu organizirana je i nagradna igra, a za sudjelovanje potrebno je kupiti u petak čašu u iznosu od 40 kuna, a u subotu bukaleta, ona manja po cijeni od 50 kuna, dok će ona veća stajati 70 kuna. Također, kupnjom bukalete, posjetitelji dobivaju jedno punjenje gratis dok se za daljnja punjenja naplaćuje bonovima od 10 kuna. Važno je napomenuti kako će se ove godine pobjednici izvlačiti zasebno u petak i u subotu, dakle kupnjom čaše u petak neće biti moguće sudjelovati u nagradnoj igri u subotu.

Uz zabavni program organizirana je i humanitarna akcija za sumještanku Leonu Vrtjel kojoj je i dalje potrebna pomoć pa će tako biti postavljen štand s kolačima i organizirana mala tombola.

Cijela manifestacija odvijat će se u prostoru iza Doma kulture u Rovinjskom Selu, u šatoru i uz ognjište. Ulaz je besplatan.

Besplatan prijevoz

U subotu će biti organiziran i besplatan prijevoz na relaciji Rovinj - Rovinjsko Selo - Rovinj. Iz Rovinja organizirani autobusi ići će u tri termina počevši od 17 sati, dok će iz Sela za Rovinj ići također u tri termina, počevši u 1, dok je posljednji autobus u 3 ujutro. Oni koji se ipak odluče doći vlastitim automobilom, parking će, zbog radova na cestama, osim na uobičajenim mjestima dostupan biti i na rukometnom igralištu Lakuverča koje će biti otvoreno i slobodno za parkiranje. (Aleta BRATTONI)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater