LAG SJEVERNA ISTRA PREDSTAVIO NOVI NATJEČAJ

Europska sredstva za ruralne krajeve

(G. ČALIĆ ŠVERKO)

(G. ČALIĆ ŠVERKO)


Najniža ukupna vrijednost projekta iznosi 15.000 eura, a najviša 20.000 eura u kunskoj protuvrijednosti * Rok za podnošenje zahtjeva za potporu na natječaj LAG-a "Sjeverna Istra" započinje teći od 4. rujna i završava 4. listopada ove godine

Radionice u povodu predstavljanja natječaja LAG-a Sjeverna Istra za tip operacije 7.4. Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu, održane su u Buzetu i u Umagu.

Cilj radionica bio je upoznati potencijalne prijavitelje s uvjetima prihvatljivosti nositelja projekata i samog projekta, prihvatljivim aktivnostima, kriterijima odabira i drugim važnim odrednicama LAG natječaja. Sa sudionicima radionica razgovaralo se o njihovim projektnim idejama, rekonstrukciji prostorija udruga koje se bave društvenim radom, izgradnji sportskih igrališta, rekonstrukciji vatrogasnih domova, društvenih domova, opremanju pučkih učilišta i slično.

- Ukupni iznos raspoloživih sredstava za natječaj je 1,76 milijuna kuna. Najniža ukupna vrijednost projekta i javne potpore iznosi 15.000 eura, a najviša 20.000 eura u kunskoj protuvrijednosti, istaknula je Ana Žužić, voditeljica ovog LAG-a sa sjedištem u Novigradu. Rok za podnošenje zahtjeva za potporu na natječaj LAG-a "Sjeverna Istra" započinje teći od 4. rujna i završava 4. listopada ove godine. Informacije o LAG natječaju zajedno s obrascima i prilozima, uvjetima i rokovima prijave objavljeni su na mrežnim stranicama LAG-a.

Održavanje radionica, naglasila je Žužić, dio je animacijskih aktivnosti u svrhu pripreme projekata koji se planiraju provoditi putem Lokalne razvojne strategije LAG-a "Sjeverna Istra". U prvom dijelu radionice predstavljeni su predmet i svrha objavljenog LAG-natječaja, uvjeti prihvatljivosti nositelja projekta i samog projekta, prihvatljive aktivnosti, troškovi te su se dodatno pojasnili kriteriji odabira i način bodovanja. Također se razgovaralo o prijavnom obrascu te o obrascima plana nabave i opisa projekta. U drugom dijelu radionice predstavljen je kompletan postupak dodjele sredstava koji se provodi na dvije razine. Na LAG-ovoj razini donose se odluke o odabiru, odnosno odbijanju projekta, a na razini Agencije za plaćanja, odluke o dodjeli sredstava, odnosno odbijanju zahtjeva za potporu.

(G. ČALIĆ ŠVERKO)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum