u novoobnovljenoj vijećnici

Održana sjednica Gradskog vijeća mladih Grada Labina

| Autor: Branko Biočić
(Foto: Grad Labin)

(Foto: Grad Labin)


Gradsko vijeće mladih Grada Labina održalo je svoju redovnu sjednicu u novoobnovljenoj Velikoj vijećnici Grada Labina. Ovo tijelo djeluje već 22 godine, a čini ga 21 vijećnik izabran u svakom razrednom odjeljenju od petog do osmog razreda u Osnovnoj školi "Ivo Lola Ribar" i Osnovnoj školi Matije Vlačića te od prvog do četvrtog razreda u Srednjoj školi Mate Blažine. Sjednicu je otvorio labinski gradonačelnik Valter Glavičić koji je ujedno i predsjednik Gradskog vijeća mladih, a vijećnici su iz svojih redova za potpredsjednicu izabrali Leonardu Peteani, iz OŠ Ivo Lola Ribar.

"Nalazimo se na mjestu na kojem se zadnjih četrdesetak godina donosilo najvažnije odluke za naš grad, a obnovljeni prostor otvaraju oni za koje vjerujemo kako će u budućnosti biti nositelji daljnjeg razvoja. Jedni smo od najaktivnijih hrvatskih gradova u smislu provođenja aktivne politike mladih i razvoja demokracije te kritičkog promišljanja kod mladih i baš iz tog razloga kao i činjenice da će ti mladi u skoroj budućnosti preuzeti upravljanje svojom zajednicom, vama je pripala čast svečano započeti s radom u vijećnici obnovljenoj nakon više od četrdeset godina i spremnoj za donošenje najvažnijih gradskih akata", rekao je gradonačelnik Glavičić.

(Foto: Grad Labin)(Foto: Grad Labin)

Kao i svaka sjednica Gradskog vijeća i ova je započela Aktualnim satom te su mladi vijećnici postavljali zanimljiva i raznovrsna pitanja Gradonačelniku i pročelnicima gradskih odjela i time pokazali veliko znanje i zanimanje za probleme mladih i boljitak cijele zajednice.

Nakon Aktualnog sata predstavljene su prezentacije svake od škola na temu "Izazovi odrastanja djece i mladih". Učenici su anketirali svoje kolege i stigli do rezultata koji kako su se svi zajedno složili mora dovesti do još veće prevencije i novih programa posvećenih mentalnom zdravlju mladih.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of