šesto izdanje Bubamarine biciklijade

FOTOGALERIJA / Rekordan broj malih biciklista uživao u osunčanom Šišanu

| Autor: Doria Mohorović


Zvuk zvonca na biciklima, dječji žamor i smijeh ispunili su danas osunčan Šišan, gdje je održana prava biciklistička avantura. Naime, ondje je, u jutarnjim satima, započelo šesto izdanje Bubamarine biciklijade u organizaciji Dječjih vrtića Bumamara koje svake godine na dva kotača okupi sve veći broj mališana. Ovog puta je u biciklijadi koja je startala kraj dječjeg vrtića u Šišanu, a završila na Svetici, odnosno u bivšem vojnom kompleksu Monte Madonna, sudjelovao rekordan broj uključenih - oko 170 djece predškolskog uzrasta. Neustrašivo su prema cilju jurili na dva kotača, od onih koji su vrlo vješti u pedaliranju, ali jednako su hrabri bili i oni koji se koriste pomoćnim kotačima, pa i oni koji bicikl guraju nogama. Kako se moglo vidjeti, biciklom prijeđenih 2.5 kilometara do Svetice mališanima nije bilo dovoljno. Nakon što su ušli u cilj, nastavili su neumorno pedalirati i kružiti po improviziranom poligonu na Svetici.

Prema riječima Omara Ivančića, odgajatelja ližnjanskog Dječjeg vrtića Bubamara, ovogodišnja biciklijada okupila je najveći broj malih biciklista i njihovih odgojitelja, a radi se o deset odgojnih vrtćkih skupina.

"Ove godine nam je lijepo i toplo vrijeme, okupili smo i drage prijatelje iz drugih vrtića, što nam je bila i namjera, proširiti priču od samog starta i uključiti što više djece predškolske dobi u ovakvu vrstu aktivnosti. U goste nam je stigao Dječji vrtić Medulin s četiri odgojne skupine, Dječji vrtić Slatki Svijet iz Pule, Dječji vrtić Pinokio iz Loborike, Ližnjanci i Šišanci kao domaćini", rekao je Ivančić dodajući da je cilj poticati i ohrabriti djecu da voze bicikl, bez obzira na to koriste li pomoćne kotače. Utrku su završili svi, uz nekoliko zastoja radi sitnih ozljeda i popravaka lanca i pedala.

Nakon biciklijade, uslijedio je kratki odmor, edukativna predavanja predstavnika Policije i Crvenog križa, ručak, a onda ponovno rekreacija - baby i junior duatlon, natjecanje koje spaja trčanje i vožnju bicikla. Zabava, vožnja i druženje na Svetici trajala je sve do popodnevnih sati.

Da je biciklijada jedan od najiščekivanijih događaja u ovoj ustanovi, kojem prethode velike pripreme, istaknula je Ingrid Dobran, zamjenica ravnateljice Dječjeg vrtića Bubamara. Proteklih mjesec dana djeca su marljivo uvježbavala vještinu vožnje bicikla, a sudjelovala su i u raznim likovnim i glazbenim aktivnostima na temu biciklijade.

"S biciklijadom smo počeli daleke 2017. godine, kad je bilo prisutno 50 djece iz našeg vrtića. S godinama nas ima sve više i više, surađujemo s vrtićima iz Pule, Medulina, a ove godine nam se i Loborika pridružila. Naziv biciklijade je Radost pedaliranja, što znači da pokušavamo od malih nogu djecu uputiti na zdrav način života. Nije samo sport u pitanju, već i druženje i socijalizacija, rekla je Dobran dodajući da je vrtićka skupina Pčelice za ovu prigodu pripremila malu himnu, a po prvi put su se rekreativnom događaju priključila i jaslička skupina "Smokvice", od kojih najmlađi biciklisti imaju tek dvije godine.

Uputivši im zahvalu, Ivančić je naglasio da ovako veliku biciklijadu ne bi bilo moguće održati bez podrške Prometne policije, članova Moto kluba Skunks, Moto Pratnje Pula, djelatnika Crvenog križa, odgojitelja dječjih vrtića. Uz njih, i ove se godine biciklijadi priključio ližnjanski načelnik Marko Ravnić, uz riječi da je "prekrasno da jedan mali vrtić organizira biciklijadu u kojoj gostuju i djeca iz ostalih vrtića".

"Drago mi je svake godine sudjelovati i voziti se s dječicom. "Lijep je to uvod u Prvi maj koji slijedi sutra i lijep vikend pred nama. Odaziv i ovoliko djece iz drugih vrtića dokaz je da odgojitelji stvarno rade stvarno dobar posao", rekao je Ravnić.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater