građanska inicijativa

U subotu Dajla živi treći put

| Autor: Zlatko Gavran
(Arhiva Glasa Istre)

(Arhiva Glasa Istre)


U subotu će biti održana manifestacija Dajla živi kojom mještani naselja Dajla žele ukazati na ruševno stanje nekadašnjeg benediktinskog samostana, odnosno ladanjske vile s parkom, koji propadaju. To izdanje iz druge polovice 19. stoljeća jedan je od od najvrjednijih kulturnih spomenika na području Novigrada te jedna od rijetkih neoklasicističkih građevina na hrvatskoj obali. Građani okupljeni u inicijativi Dajla živi i udruzi Za stare i mlade trude se pokrenuti što skoriju obnovu ili prenamjenu objekta.

Domaćini u subotu pripremaju bogat program u kojem će moći uživati stanovnici Dajle i svi posjete manifestaciju. Za 16 sati najavljena je izložba starih fotografija i sajam autohtonih proizvoda, uz bogatu enogastro ponudu. U 17.30 u crkvi će biti održan koncert klasične glazbe novigradskih mladih gitarista, nakon čega slijedi nastup KUD-a Dajla i radionice za djecu. Večernji program upotpunit će DJ Mile i Lucky Band glazbenim performansom.

Sredstva koja će se prikupiti na manifestaciji bit će uložena u uređenje malog parka u prednjem dvorištu samostana s predivnim pogledom na more.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of