potpisan ugovor vrijedan 200 tisuća eura

Grad Rovinj ulaže u obnovu sportske dvorane Valbruna poboljšavajući pristup i funkcionalnost za sve korisnike

| Autor: Glas Istre
(Foto: Grad Rovinj)

(Foto: Grad Rovinj)


Gradonačelnik Marko Paliaga u Zagrebu je potpisao ugovor s Ministarstvom turizma i sporta za obnovu sportske dvorane Valbruna.

Gradu Rovinju odobreno je financiranje u iznosu od 200.469,50 eura za zamjenu dotrajalih podnih obloga, nabavku novih elektro podiznih i zidnih koševa, kao i novih rukometnih golova. Također, bit će postavljena i rampa za osobe s invaliditetom, poboljšavajući pristup i funkcionalnost dvorane za sve korisnike.

(Foto: Grad Rovinj)(Foto: Grad Rovinj)

Grad Rovinj je, naime, investiciju prijavio na Javni poziv za iskaz interesa za sufinanciranje izgradnje, obnove, održavanja, opremanja i rekonstrukcije sportskih građevina u 2024. godini Ministarstva turizma i sporta temeljem kojeg se sufinancira 84 sportska projekta.

Gradonačelnik je najavio i niz budućih investicija u sportsku infrastrukturu koje uključuju popravak krova Pionirskog doma, a u tijeku je i izrada glavnog projekta za Atletski poligon i izvedbeni projekt za boćalište u Rovinjskom Selu. Na taj se način nastavlja praksa kontinuiranog ulaganja u unapređenje i održavanje sportske infrastrukture s ciljem osiguravanja što boljih uvjeta sportašima i rekreativcima.

Ove je godine obnovljeno i košarkaško igralište na rivi Nona, prostorije veslačkog kluba, gledališta na nogometnim i rukometnim terenima, a gradonačelnik Marko Paliaga nedavno je bio i gost konferencije održane u Balama, tijekom koje je Grad Rovinj prepoznat kao grad primjer kad je u pitanju kvaliteta sportske infrastrukture.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini