TZ ISTARSKE ŽUPANIJE I HOTELIJERI

Cikloturizam privlači sve više posjetitelja: Ovog vikenda Istra se predstavlja na poznatom minhenskom sajmu E-Bike Days

| Autor: Tea Tidić
(Foto: TZ Istarske županije)

(Foto: TZ Istarske županije)


Istra se ovog vikenda ponovno predstavlja na trodnevnom biciklističkom događaju E-Bike Days Munich 2024., koji se održava ovog vikenda sedmi put u poznatom Olimpijskom parku u centru Münchena.

Prezentacija na ovom atraktivnom okupljanju provodi se u suradnji s hotelskim kućama - Plavom Lagunom i Valamar Rivera iz Poreča, novigradskim Aminessom, rovinjskom Maistrom te Istarskom razvojnom turističkom agencijom (IRTA).

S obzirom na izuzetno pozitivne ocjene s prošlogodišnjeg nastupa, istarski partneri odlučili su ponovo nastupiti na minhenskoj pozornici koja promiče zdrav život, zelene politike i cikloturizam, što je u skladu s filozofijom održivog i odgovornog razvoja Istre.

(Foto: TZ Istarske županije)(Foto: TZ Istarske županije)

- Poznato je da tržište e-bicikala doživljava izniman rast diljem svijeta te da se sve više korisnika odlučuje za ovakvu vrstu prijevoznog sredstva koje pruža praktičan i ekološki prihvatljiv način prijevoza. E-bicikli privlače širok spektar poklonika, uključujući rekreativce, starije osobe, entuzijaste koji ih koriste za održavanje tjelesne kondicije, a posebno su zanimljivi osobama koje žele prevladati prepreke poput tjelesnih ograničenja, dugih putovanja ili zahtjevnih terena, ističu iz Turističke zajednice Istarske županije.

(Foto: TZ Istarske županije)(Foto: TZ Istarske županije)

U Istri su e-bicikli sve prisutniji i brojniji u usporedbi na klasične, a TZ Istarske županije u suradnji s lokalnim partnerima već duži niz godina razvija infrastrukturu koja im omogućava kretanje duž cijele obale i unutrašnjosti.

- Naš poluotok raspolaže s više od 40 električnih punionica pa će tako istarski predstavnici u Münchenu imati itekako dobre argumente za privlačenje tamošnjih gostiju za nove dolaske u Istru, ističu iz TZ-a Istarske županije.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum