zabavno-edukativni događaj

FOTOGALERIJA / 120 osnovnoškolaca uživalo u lutkarskoj predstavi uz Medulinsku lokvu

| Autor: Glas Istre


Na inicijativu Osnovne škole dr. Mate Demarin, Medulin i grupa Malih ekologa (učenika nižih razreda) iz matične škole te područne škole Banjole, u Medulinu je, na lokalitetu Medulinske lokve, u srijedu 21. ožujka održan poseban zabavno-edukativni događaj.

U želji da obilježe značajne datume: 1. dan proljeća (20. ožujka), Svjetski dan lutkarstva (21. ožujka) te Svjetski dan voda i vodenih staništa (22. ožujka), učenici nižih razreda medulinske osnovne škole te 1. razred iz PO Banjole, ukupno njih 120 sa njihovim učiteljima, posjetili su Medulinsku lokvu, koja je kao biser prirodne baštine i posebni eko-sustav u predivnom, toplom proljetnom prijepodnevu, bila najboljom lokacijom za realizaciju planirane aktivnosti.

U goste su ovim povodom na Medulinsku lokvu stigle lutkarice Anja Kolić i Nataša Banko Kolić iz Udruge za animaciju i lutkarstvo Puppeta, kako bi za okupljene osnovnoškolce izvele lutkarsku predstavu pod nazivom "Neobična učionica". Nastavak je to odlične suradnje s pulskom udrugom, a izvedba se likovima i pričom nadovezala na lutkarski igrokaz posvećen Medulinskoj lokvi, osmišljen i realiziran u sklopu projekta "Svi za lokvu, LOKVA ZA SVE! Vol. 2", prilikom 2. akcije sadnje uz lokvu, u studenom 2023. U predstavi su lutkarice utjelovile životinje koje žive uz i u lokvi te na zanimljiv, poučan i djeci prilagođen način mališanima približile teme života na lokvi, bioraznolikosti, problema invazivnih vrsta te suživota čovjeka i biljnog i životinjskog svijeta danas i u budućnosti. Predstava je bila izrazito interaktivna te su likovi gusana Gagija, soma i žapca pozivali djecu na razgovor, a djeca su s velikim interesom pratila te aktivno reagirala na priču i pitanja koja su im lutkarice uz pomoć lutaka u veličini čovjeka upućivale. Na kraju su se svi okupili oko glavnih likova-lutaka te zajedno zapjevali i zaplesali na taktove završnog glazbenog broja u predstavi.

Po završetku izvedbe mališani su se u šetnji zaputili prema svojoj školi, ostavivši Medulinsku lokvu na uživanje i boravak njenim stalnim životinjskim stanovnicima te pticama koje se u ovom periodu uz nju sve više okupljaju u migracijama ili gniježđenju.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of