Paolo Trichilo

Veleposlanik Republike Italije u službenom posjetu Umagu

| Autor: Zvonimir Guzić
(Foto: Grad Umag)

(Foto: Grad Umag)


Veleposlanik Republike Italije u Hrvatskoj Paolo Trichilo u jutarnjim je satima danas, 26. travnja posjetio Grad Umag. U uredu gradonačelnika Vilija Bassanesea dočekali su ga gradonačelnik te njegovi zamjenici Floriana Bassanese Radin i Mauro Jurman, kao i predsjednik Gradskog vijeća Ivan Belušić.

Prilikom posjeta, g. Trichilo upoznao se s posebnostima, ali i poviješću, znamenitostima, kulturom i ekonomskim značajkama grada Umaga. Gradonačelnik je predstavio strateške razvojne projekte Umaga, a razgovaralo se i o gospodarskoj situaciji, europskim fondovima te mogućnostima investiranja. Paolo Trichilo istaknuo je kako smatra da Umag predstavlja uspješnu i razvijenu sredinu, naglasivši pritom posebnu zahvalnost što se talijanska nacionalnost i kultura na području Umaga izrazito poštuju i gaje.

Osim Grada Umaga, veleposlanik je tijekom jučerašnjeg dana posjetio Zajednicu Talijana "Fulvio Tomizza" Umag gdje su ga srdačno dočekali predstavnici svih zajednica Talijana Umaštine, članovi predsjedništva ZT-a Umag, ravnateljica Talijanskog dječjeg vrtića "Girotondo2 Ondina Šimičić i ravnatelj Talijanske osnovne škole "Galileo Galilei" Arden Sirotić.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater