PIŠE BORKA PETROVIĆ

Zeleno srce Pule u raljama narkomana

(B. PETROVIĆ)

(B. PETROVIĆ)


Šumica Gregovica, zeleno srce Pule u središtu grada, nekada je bila puna smeća; komunalnog, građevinskog otpada… No, otkako se ekološki aktivist Marko Račan odlučio s tim uhvatiti u koštac, i čistiti je na dnevnoj bazi, situacija je - barem što se smeća tiče - puno bolja. Šumica je očišćena, počela su joj se vraćati lokalna djeca i rekreativci. I sve bi bilo gotovo pa idealno da nema jednog ali..

Ali - ova se šumica, skrivena od pogleda, noću pretvara u narkomanski poligon pa Marka sada, umjesto odbačenih najlona sa smećem, dočekuju iskorištene kužne šprice i igle, bočice metadona…Od zla još gore.

Kako tome doskočiti, pitaju se mnogi, a ponajviše žitelji ovoga kvarta? Nakon što su im zatvorene prostorije bivšeg internog obližnje bolnice, koji su nebrojeno puta zapalili, narkomani su očito preseljeni i upravo ovdje pronašli novo skrovište. Bi li to riješile češće policijske kontrole zapravo je uzaludno pitanje. Jer da, oni ih doista mogu otjerati iz šumice, no ne mogu učiniti da ovaj problem nestane. Preselit će se negdje drugdje, neće nestati. Kao što neće nestati problem koji naš grad s drogom očito ima. Svjedoče mi to i žitelji iz drugih kvartova u kojima kako vele, svi znaju sve, i tko dila i tko konzumira, no ništa se ne rješava. Barem mi to ne vidimo ovako zorno kao što vidimo brojni odbačeni narkomanski pribor.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom