PIŠE BORKA PETROVIĆ

GRADSKA ŠTORIJA: Zgrada u kojoj žive - ljudi


Postoji jedna zgrada u Puli, u Radićevoj ulici, odmah ispod suda u kojoj žive - ljudi. Pravi ljudi, oni s dušom, empatijom, susjedi koji se slažu i dogovorno brinu o mački Mazulji. U hodniku njihove zgrade, tik ispod poštanskih sandučića, nalazi se polica, a na njoj dekica. Mjesto je to za macu koja ima slobodan pristup zgradi, ima svoje mjesto i hladne dane provodi u zajedničkom hodniku zgrade.

O njoj već tri godine zajednički brinu svi stanari, no ponajviše stanarka Silvana koja ju hrani. Maca je sterilizirana, zdrava i voljena, a ljeti joj stanari u prizemlju dozvoljavaju da se od sunca skrije i u njihove stanove.

Postoji tako jedna zgrada u našem gradu na koju bi se mogli ugledati mnogi naši sugrađani. Bilo bi manje patnje po ulicama, manje brige za volontere udruga za zaštitu životinja i problema za veterinare. U takvim bi zgradama ljudi i životinje živjeli mirnim suživotom, kako je to vjerojatno i zamišljeno. Pa nadajmo se da će se ovakva praksa proširiti svim našim gradskim kvartovima, po svim zgradama.

Ugledajmo se na ove divne stanare, a svim macama koje nemaju svoj dom poželimo ovako dobre i brižne susjede. Jednom riječju - budimo ljudi.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater