PIŠE Borka PETROVIĆ

Pula - grad pekara

ilustracija

ilustracija


Puležani, po svemu sudeći, u životu jedu samo kruh, peciva, krofne i trokute pizze. Sve, tu i tamo, presjeku kojim burekom ili kroasanom. Kako inače protumačiti da je to jedina djelatnost koja se u našem gradu uspijeva održati?

Nekada smo u gradu imali samo Brionkine i male privatne pekare, a onda su, relativno nedavno, svaki drugi ćošak u gradu zauzele Mlinarove poslovnice… No, to nije sve; u Puli imamo i pekare Corona, Concettino, Nello, Tinu, Jadre, Arene, Primavera, Istra, Vilson, Kazalin… Tko će ih uopće sve nabrojiti.

Stoga su se mnogi začudili da se u nekadašnjem kultnom Alkaru na tržnici ponovo otvara - pekara! Riječ je o pekari tvrtke Brioš Tim iz Galižane i njihovom prvom maloprodajnom dućanu koji će u središtu grada nuditi, a što drugo, nego standardne pekarske proizvode, poput kruha, peciva, bureka i kroasana. Ne bi tu bilo ništa sporno ni čudno, da ova pekara nije samo nekoliko metara udaljena od čak tri različite pekare; jedna joj se pekara nalazi odmah preko puta, a desno od nje nalaze se još tri različite pekare - Corona, Brionka i Jadre. U neposrednom okruženju su još dvije pekare!

"Pored dva Mlinara u okruženju i par pekara u krugu od sto metara nije mi jasno kako dobiti dozvolu za tu djelatnost. Treba dati dozvolu za otvaranje nečega čega nema. Ili pekara ili kladionica, ono što je Amerikancima McDonald's, to su nama pekare" - samo su neki od komentara naših čitatelja na novu pekaru u gradu. I dok jedni zaključuju da je bolje bilo što nego derutni prostor mnogi smatraju da je Pula postala grad kružnih tokova, pekara i bankomata, i praznih, prljavih poslovnih prostora te im se ne sviđa u kojem se smjeru njihov grad razvija.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater